Wednesday, 9 May 2012

Klänningsmönster och önskningar

När jag kom till kursen i mitten på april blev det någon slags minijulafton för mig. V hade med sig mönster som hennes mamma köpte på 1950-60-talet, och M hade med sig modeböcker och tidningar från 1940-50-talet. Båda sa att de tänkt "det här är verkligen Stinas stil". De senare återkommer jag till nån annan dag. Mönstrena däremot... Jag har lagt ett antal timmar på att kopiera dessa pärlor, mönsterbit efter mönsterbit, streck efter streck. 
Finaste vardagsklänning i tunn bomull. Eller till
fint i brokad...
I spets och tyll... Eller till vardags i bomull.
Åh. Den orangea. I ull. Juvelfärgad. Så Joan i Mad Men.
Älskar sjalkragen på den mönstrade modellen. I riktigt
tjock glansig bomull. Jag dör en smula.
Som vanligt önskar jag att jag kunde sy i samma hastighet som jag vill ha nåt, men så är det ju tyvärr inte... Mängden idéer och "vill!" är inte på något vis överensstämmande med min tid och ork... Vilket så klart leder in oss på dagens små önskningar...

Ett: Att min tid och ork på något magiskt sätt anpassar sig efter alla mina "vill!"
Två: Att mitt bankkonto anpassar sig på samma sätt
Tre: Att min midjemått inte anpassar sig efter vad jag stoppar i mig, utan håller sig på lagom 70 cm

Det kan väl inte vara så svårt att ordna? Tack!

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. May the force be with you (skulle det stå första ggn också)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...