Thursday, 7 June 2012

En klänning till klänningsmakerskan

Det är extra trevligt när mitt klänningsintresse liksom börjar sprida sig. När min syster ställde till med after noon tea för ett tag sen var det nämligen inte bara hon som fick present - utan jag också.
"Den här hittade jag längst in i garderoben" sa A-K, "och då tänkte jag på klänningsmakerskan."

Garderoben tillhörde A:s mamma som nyligen gått bort, och när A och A-K städade ur den hittade de en klänning som de aldrig sett henne ha på sig. Vi gissar på 1940-talet och kanske en bröllopsfest, och den är bara lite lite stor för mig. Tyget är halvgenomskinligt och ganska stelt, och blommorna är liksom upphöjda. Liten justering i midjan och en frasig underkjol är det som behövs - förutom en lämplig fest att ha den på!
"Om du inte vill ha den förstår jag det så klart" tillade A-K.

Inte vill ha den?! Det begreppet finns inte i min värld när det gäller vackra gamla klänningar...

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...