Sunday, 3 June 2012

Lite mera vintagemässa

Söndagmorgonen började väldigt trevligt när jag hittade mig själv i tidningen!

Och på plats i Tangopalatset och som volontär på dag två av Malmö vintagemässa gjordes ett par fynd:
Klänningen är i en av mina favoritfärger, en slags petrol-cyan-blågrön med riktigt djup i färgen. Jag såg den i flera omgångar redan under lördagen, på väg till eller från provrummet, och varje gång hoppades jag lite på att den skulle komma till ett fint hem, och lite på att den skulle hängas tillbaka. Framåt söndageftermiddag klarade jag inte av att se den gå iväg fler gånger utan lät den följa med mig. Den är visserligen pytteliten men vacker som en tavla. Så det är precis vad den får bli här hemma. En tavla på väggen.
Varje gång jag plockat upp min fickspegel i missfärgad plast från H&M har jag tänkt att jag borde ha en fin gammal sak. Har alltid ett öga öppet för en puderdosa när jag rör mig i potentiella jaktmarker, men oftast gillar jag dem inte och någon gång är de lite för exklusiva -  hade jag haft obegränsat med pengar hade den där röda fina för 1400 kr jag hittade före jul varit perfekt, men inte när pengarna på kontot trots allt är begränsade. Desto bättre då när jag hittade den här flotta art deco-spegeln (som visserligen har en liten spricka i spegelglaset) för fyndpriset 150 kr!

En vecka efter vintagemässan kan jag bara konstatera att förutom att få klämma och titta på allt vackert låg mycket av nöjet i att få umgås med likasinnade. Att få träffa andra som tycker det är fullt rimligt att ha vippiga underkjolar/dramatiska hattar/papiljotter i håret. Att andra också får hög puls åsynen av ett vackert och välgjort klädesplagg. Jag gillar!

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...