Sunday, 22 July 2012

Sommarprat

Det finns nog inte så många som kan lyssna på Sommar i P1 utan att börja fundera på vad man själv skulle prata om, och vilken musik man skulle spela. Jag är så klart inget undantag. Vintage skulle jag prata om. Vad det är som gör att hjärtat bultar hårt hårt när jag tar en klänning från galgen och inser att den här, det är en pärla. Vad som gör att jag köper klänningar som är flera storlekar för små och som jag inte har någon ambition att nånsin komma i. Vad det är som är så lockande med det som redan är ett halvt sekel. Och varför vissa saker aldrig kommer att bli vintage. Något måste jag ju säga om hattar och coiffer. Jag skulle prata om passionen att sy, att jobba med händerna, om små små detaljer som kanske ingen nånsin ser, men som ändå har ett värde. Jag skulle prata om drömmar; mina drömmar då och nu och varför jag tappade bort mig på vägen. Hur jag hittade tillbaka.

Musiken som skulle ackompanjera mig är Lars Winnerbäck, Lana Del Rey, Placebo, Amanda Jenssen, Miss Li, James Blunt, Damien Rice, Paloma Faith och hur många låtar hinner man med egentligen?

Nu är det bara att vänta på att Sveriges Radio ska ringa.

Bästa sommarpratarna i år? Hittills är det Elsa Billgren. Så bra om vintage och kärlek. Och det säger sig ju självt att jag gillar hennes blogg! Sébastien Boudet – så bra om bröd och passion. Och så ser jag fram emot Lotta Lundgren.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...