Friday, 31 August 2012

Outfit för ett frackbröllop!

Första helgen i augusti gick en hel outfit av Stina P på bröllop utanför Uppsala. Klänning, cape och coiffe. Även om det redan ligger bilder på både min hemsida och Facebook så kan jag ju vräka på med lite fler här...

Klänningen är i tunnaste, skiraste pajsiden i himmelsblått, och helfodrad i vit viskos. Skärpet är också av helsiden, men mer cremevitt för att matcha capen, som vi kommer till sen. Klänningen har en klassisk empirskärning, liten ärm, rynkat liv och vid, djup och fyrkantig urringning både fram och bak.

Klänningen bakifrån, utan skärp och utan att jag photoshoppat bort slutet på bokhyllan och den där störiga sladden.
Detalj av livet, där man också ser de smala hällorna som håller skärpet på plats och den osynliga fållen på ärmarna.
 Att konstruera och rynka livet var nog det roligaste på hela klänningen.

Här ser man de uppspända rynktrådarna.
Det var klänningen det. Capen är i tjock crèmefärgad bomullssammet, och fodrad i viskos. Och en stor fet strassknapp jag fyndat i Köpenhamn!

Inuti alla kläder syr jag dessutom fast min Stina P-etikett. Lite mallig känner jag mig varje gång. Etiketterna beställde jag av World Wide Label, och de kom som avtalat i en liten fin låda hela vägen från Hong Kong.
Insidan av capen, med bred infodring i sammet.
Och så till sist coiffen, kanske den jag blev mest nöjd med...
Det började så här, med etamin på perukstock.
Sen ritade jag ut formen på fri hand och la den delen åt sidan. Istället började jag sy fast den ena paljetten efter den andra på viskos, som jag sen klädde etaminbasen med. Sen fodrade jag hela härligheten med tunn fyllning och viskos. Till sist en spröd fjäder.
Den färdiga coiffen!
Insidan ska så klart vara lika prydlig.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...