Friday, 24 August 2012

Copenhagen Fashion Week

Tiden går ju så snabbt. Men visst var jag på Copenhagen Fashion Week när det begav sig nu i augusti. Inte för att gå på några modevisningar, de hade jag inte tillgång till, utan på de mässor som pågick på olika håll i staden. Jag inledde med CIFF på Bella Center, hittade en buss till Vision som hölls i Lokomotivværkstedet och som krävde en minst sagt udda promenad över ängar och öde industritomter och avslutade sedan på Gallery på Forum. Dit hade jag lyxen att åka elbil med privatchaufför - jag kan ju lugnt säga att jag kände mig oerhört viktig och mallig hela den bilturen!
Gallery på Forum. Gallery kändes ytmässigt som den minsta av mässorna...
Min sammanfattning av denna mycket mycket intensiva dag?
* Jag hade inte kunnat lista ut att det var våren/sommaren 2013 som visades. Det hade lika gärna kunnat vara våren/sommaren 2012. Eller 2010. Eller hösten. (Och på ett sätt är det bra - jag gillar tidlösa kläder! Men eftersom jag inte gillar dagens mode är det ganska trist att det fortsätter...)
* Det finns fruktansvärt mycket kläder. Och fruktansvärt mycket som lämnar absolut inget intryck överhuvudtaget.
* Beige. Beige. Beige. Paljetter. Neon. Beige.
* Om man är av det kvinnliga könet kan man klä sig på ett par olika sätt: som tant i nåt beige. Som rå, cool tonåring i skinny jeans med nåt i neon eller paljetter. Eller som en söt och gullig tonåring, med korta (väldigt korta) vippiga kjolar och volanger. Alternativet står mellan 65-åring eller 16-åring. Däremellan är det svårare. Att vara kvinna är inte lätt.

Jag ska erkänna att jag tröttnade efter färre timmar än jag räknat med. Då begav jag mig till favoritcafét Konditori Antoinette istället för att få lite ork tillbaka.
Massa choklad och lite lingon.
Där roade jag mig att läsa branschtidningen Habit. Man kan säga att vi inte riktigt har samma syn på det där med mode (eller ska vi snarare säga konsumtion, för det verkar vara det som det handlar om - konsumera mera!). Den här artikeln fick mig att börja fnissa okontrollerat där jag satt med mitt kaffe.
Habit, Skandinvaiens största modebranschtidning (ja, enligt dem själva i alla fall) #7-8
Artikeln inleds så här "Det formligen sprudlar om den kommande vårens mode i Berlin". Sprudlar? I grått, beige, svart och enstaka rött? Inte ens en glad och vippig klänning i rött, utan en seriös kappa med militärkänsla. Sprudlar?? Och vårmode? Jag tycker det ser ut som en mycket seriös och dyster höst.

Jag lämnade modebranschen åt sig själv och gick till Restaurant Radio med mina syskon istället, frossade i god mat och vin och firade den där 30-årsdagen lite till.
Vad som skulle kunna vara godaste torsken ever.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...