Friday, 14 September 2012

Brudens klänning

Det började med att C frågade om jag inte kunde sy en klänning till hennes sons dop. Så klart sa jag, vad underbart roligt! När vi satte oss för att prata igenom klänningen första gången kröp det ur henne att det var ju möjligt att de skulle gifta sig också, när de ändå var igång (ja, inte C och hennes son, utan C och sonens far...). Och så fick jag den stora äran att sy en klänning till detta hemliga, hemliga bröllop!

Klänningen skulle vara ljus men inte vit, och både C och jag förälskade oss i det här krispiga dupionsidenet, i den skiraste rosa jag någonsin sett. C hade modellen klar för sig; lite inspirerad av den här klänningen, men knappar fram för att kunna amma. Och inte fullt så mycket vidd i kjolen... (Och det hade ändå inte passat med det här tyget!)
Tyg i drivor kan vara bland det bästa.
Det är verkligen skillnad på att arbeta med siden och syntetmaterial. Sidenet betedde sig precis som det skulle!
Femton små klädda knappar fram och femton (nästan) lika små hällor.
Klänningen bakifrån - och jag är som synes väldigt glad där till höger. Lättnaden
över att klänningen blivit som jag tänkt mig, och den allmänna glädjeyra ett
överraskningsbröllop innebär!
Fina familjen!

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...