Saturday, 1 September 2012

Klänningsmakerskans klänning

Det säger ju egentligen sig självt att en klänningsmakerska inte kan gå på ett bröllop där hon gjort brudens klänning utan att också ha gjort sin egen klänning. Det tog bara lite tid för den här klänningsmakerskan att inse det... Som tur är finns det ju alltid resurser!

Tyget köpte jag när jag var i Indien. Efter att ha sytt brudklänningen i en helt fantastisk kvalitet från Simbra Siden blev jag ganska besviken när jag vecklade ut mitt eget tyg. Tunt, sladdrigt och ojämnt vävt. Det märks a) att när jag köpte tyget var det ganska länge sen jag sytt och b) att det stämmer överens med min bild från den där Indienresan överhuvudtaget - bra på pappret men inte i verkligheten. Men jag ville verkligen verkligen ha en korallfärgad klänning, så jag använde tyget ändå. 
Tyget och klänningsmönstret jag inspirerades av. Jag ville ha den här kjolen men inte livet.
Så jag konstruerade ett nytt liv. Här har jag klippt till i sidenet och ska nu klippa till fodret också.
Man kan se på de mörka bilderna att den här klänningen till största delen syddes under dygnets mörkare timmar. Så går det när man inte planerar sin tid!
Använder mönstret för kjolen för att slippa beräkna vecken på egen hand... Trådmarkerar så jag ser hur jag ska vecka.
Färdig!
Jag satt uppe och fållade den till två natten före bröllopet. En fåll ska handsys, vare sig klockan har passerat midnatt eller ej!
After the wedding...
Återigen en bild tagen mitt i natten, när jag kommit hem från det fina bröllopet. Jag hade band i håret i klänningstyget, och bästa frisören tuperade den rätta 60-tals frisyren. Och så mitt älskade Diorhalsband till!

2 comments:

  1. Ramlade in här av en slump och upptäckte samtidigt din hemsida. Otroligt vackra kreationer du skapat och lagt ut i bildgalleriet!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...