Tuesday, 2 October 2012

Fynd i slutet av september

Jag tänker alltid att jag ska visa upp alla mina fynd här. Allt från lampor till klänningar och sytråd. Det går så där. Och med tanke på hur ofta jag fyndar så finns det minst sagt en kö att lägga upp här - och det innebär så klart att jag inte lägger upp något alls... Men nu, nu är det oktober och nya tider!

Förra veckans fynd:

Ny sänglampa med vikbar arm - precis en sån som jag letat efter! Den är i toppskick - mässingsfot och stång och skärmen i lejongul sammetsflock. Pris? 340 kr till hjälparbete i Afrika.
Fraktades hem på cykel, tillsammans med 16 kilo äpplen.
Lite mer lätthanterligt var det att få hem silkestråden. 47 rullar sysilke och 24 rullar knapphålssilke (och 1 halv rulle tråckeltråd...) för totalt 72 kronor - som också går till välgörenhet.
Silkestråd i regnbågens alla färger...
Jag blir helt fascinerad av den här samlingen. Vad har det sytts för fina saker med det här silket? Någon som har ganska mörka varma färger (tvärtemot mig alltså!) och som passar i alla de där gyllene färgerna. En del färger finns det flera rullar av, medan andra bara har lite lite kvar. Åh, det bara kliar i fingrarna att få trä en nål...

På Clemenstorget i Lund hittade jag den här söta rackaren. Jag har varit på jakt efter en tekanna, men inte hittat nån som ropat mitt namn. Den är misstänkt likt Rörstrands Rosmarin, men har inga stämplar alls. Däremot är den i underbart skick - och kostade mig 10 kronor...

På samma torg hittade V en bok från 1953 om Gamla stan som hon tyckte jag skulle ha. Den kostade 5 kronor, så det var inte så svårt att hålla med.
Nu är jag väl inte jätteintresserad av Sankt Göran och draken...
... men däremot av den här typen av foton.
Dessutom kan man läsa att på den halvkilometerlånga Västerlånggatan fanns det 24 kappbutiker (där symaskiner slamrade i de små kuporna) och 11 hattbutiker (som kanske inte erbjuder det mest exklusiva, men att tusentals kvinnor ändå finner sin drömhatt varje höst och vår till ett facilt pris). Det utbudet och den valfriheten finns det ingen svensk stad som kan tävla med idag!

1 comment:

  1. Underbart söt tekanna, vilket fynd! Hade matchat in helt perfekt med min Swedish Grace-servis i rosa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...