Sunday, 4 November 2012

Oktober? Vart tog du vägen?

Hur gick det här till? Först var det slutet på september och nu är det helt plötsligt början på november. Kan vi spola tillbaka lite så att jag hinner med...?

I oktober har jag:
Lyssnat på underbara Gunilla Pontén på Dunkers. Det skulle vara ett samtal och en moderator skulle hålla i det. Det var en viss överdrift - Gunilla skötte det på egen hand och körde totalt över den där stackars karln. Men desto roligare för oss i publiken! Bland annat sa hon så klokt att vill man vara kreativ ska man umgås med kreativa personer. Så sant så sant. Jag sänkte medelåldern brutalt där inne - jag var en av få som fortfarande var i arbetsför ålder och inte pensionär, så jag gled förbi lite tanter och fick tillfälle att tacka Gunilla direkt. Hon tyckte det var "sååå trrrevligt när unga flickorrr" (i jämförelse med alla andra får väl 30 anses vara flicka...) kommer och lyssnar på henne - och dessutom har hatt!

Varit på Mode utan midja på Malmö museer och dreglat över alla vackra pärlbroderier. Även om nu 1920-talet inte är mitt favoritdecenium (det är så rakt!) så var kläderna helt magnifika. Så magnifika att det får bli ett eget inlägg. Passade dessutom på att dricka afternoon tea i Malmö. Även om jag fick betala tio spänn extra för att få kaffe istället för te.
Kommit ungefär halvvägs i renoveringen av dockskåpet till lilla M. Idag hämtade jag ut trappa och trägolv på posten.

Fått kloka råd från syster och svåger:
Köpt vackra vintagesmycken för att fira. Diademet (som faktiskt går att ha som halsband också) är från 1940-talet och ringen är deadstock från England på 1950-talet.
Börjat med en tredelad dräkt med (som vanligt) inspiration från Dior. Just nu ser den ut så här. Det ska bli bättre. Och i svart ullcrépe.
Med peplum och stor Diorkrage. Och minsann om vi inte skymtar
systerns födelsedagsklänning där i bakgrunden, med kragen på sned?
Dessutom har jag ropat in en massa kul på Tradera, men det får nog också bli sitt eget inlägg.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...