Wednesday, 9 January 2013

November

Var på loppemarknad i Bella center. Abnorma mängder vintagejulkulor. Kom hem med några hattar och en hattask i grön sammet. Försäljerskan hävdade 1930-tal, men det tror jag tyvärr inte på - alldeles för fint skick. Och det är typ plast i snodden.
Den övre från dansk loppemarknad, de nedre fina
Mademoiselle av Lisa Bengtsson (älskar hennes grejer!)
Njöt på Puta Madre i Göteborg och köpte tre finfina vintageklänningar på Stadsmissionen.
Rosa ull från 1960-talet, mönstrat vinrött siden från 1940-talet (med original-
axelvaddarna kvar!) och blålila siden med fjädrar från 1950-talet.
Det märkliga med den lilablå är att jag är bergsäker på att jag sett det tyget innan. Men hur är det möjligt? Klänningen är definitivt vintage och sydd av Ateljé Wallin i Göteborg.

Hemma i Helsingborg köpte jag en av de vackraste klänningar jag haft på mig. För 60 kronor på Pingstkyrkans second hand. Hallonröd ullcrêpe, ser inte mycket ut för världen på en galge, men den sitter som om någon hällt den över mig. Älskar!

Jag skickade in ett bidrag till Elle och H&Ms designtävling - att designa sin egen klänning till Ellegalan 2013, och sen få den uppsydd av H&M och gå på självaste Ellegalan. Jag hade vissa samvetsbetänkligheter eftersom det samtidigt blev uppenbart vad H&M betalar (eller snarare inte betalar) i lön i Kambodja. Men jag ville ju så gärna vinna...

Jag gick inte ens till final. Som den dåliga förlorare jag är, är det ju uppenbart att det berodde på att H&M inte skulle fixa alla guldbroderier... Nu är en vinnare utsedd - grattis! Stilmässigt kan vi väl säga att vi befinner oss på olika sidor av månen...?

Jag och V åkte till Stockholm och fyllde två dagar med kläder, vintage och glitter. Helt magnifikt!  Det förtjänar ett alldeles eget inlägg...

Jag började med nästa kjol till S (hellång och lite mer dramatik), jobbade på med guldsprayen och hittade BBC's The Paradise.  När introt innehåller korsetter och påfåglar vet man att det är en serie för Stina... Dregel...

Förresten, inte så konstigt att jag kände mig lite trött i november - shit i bänken vad mycket jag hann med!

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...