Tuesday, 8 January 2013

Oktober

Hm. Oktober har jag ju visst redan sammanfattat en gång...

Jag var äntligen och såg Mode utan midja i Malmö.
Fyra fantastiska klänningar (ja, man ser mest att det glittrar nere i vänstra hörnet).
Från vänster: grön silkescrêpe med broderier av guld- och silverpärlor, skapad
1927 av Maquet i Paris och tillhört Elsa Bjerke. Den svartglittrande är i silkestyll
och guldlamé, broderad med stålpaljetter och glaspärlor, 1923-1924. Har tillhört
Magna Gråberg. Sedan den vita i crêpe de chine med glaspärlor och pärlemorpaljetter
 i fiskfjällsmönster, skapad av Le Couturier Chic i Paris och tillhört N Lindegren.
Slutligen längst till höger, gulgrön silkessammet med stråpärlor i glas, från 1928-
1929 och sydd av Ateljé Ida Liedholm i Malmö.
Njöt av Gunilla Ponténs galenskaper, köpte glitter och blev äntligen färdig med min systers klänning.

Åkte till Köpenhamn med J, fikade tills vi stupade och jag funderade på varför jag inte bor i Köpenhamn.

Upptäckte den underbara australiensiska tv-serien Miss Fisher's Murder Mysteries och dreglade över såväl vackra klänningar som vackra karlar. Och vacker inredning - 1920-talet är verkligen inte mitt bästa kläddecennium (när det gäller kläder till mig själv alltså, galet fint är det förstås) men det är definitivt mitt bästa inredningsdecennium!

Läste en lång härlig intervju med kvinnan bakom kläderna i serien, Marion Boyce. Apropå att vi inte längre byter kläder tre-fyra gånger om dagen: We don't have the same sense of occasion that they had. Och det är väl ändå bra trist...?

Och så la jag beslag på en riktigt fin den lilla svarta - 1960-tal, ullcrêpe och lite glitter.
Argh. Hatar att fota svarta saker med min
kassa mobilkamera. Men det är en fin
klänning, jag lovar!

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...