Saturday, 9 February 2013

Couture våren 2013

För inte alltför många dagar sedan var det couturevisningar i Paris. Och nej, jag hoppar inte jämfota av glädje och inspiration. Det var helt enkelt inte min tekopp. Jag fick nästan kämpa lite för att få ihop åtta bilder... Får jag se en kombination till av genomskinlig överdel och svepande kjol alternativt genombruten spets upptill och genomskinlig spets nedtill får jag spel. Så kul är det inte längre.

Och när modellerna ser så här slitna ut innan de vanliga modeveckorna ens börjat blir jag riktigt orolig. De ser lika bleka och håglösa ut som jag gjorde dagen efter stora mängder macarons, cava och fransk cider. Plus att de är så förtvivlat smala - kläderna sitter inte bättre för att man ser revbenen...

Jag är fortfarande galet besviken på Dior, även om modepressen hyllar den minimalistiske Raf Simons. Årets bästa var trädgårdscatwalken. Kläderna och modellernas styling talar vi inte om.

En väldigt söt dräkt från Georges Hobeika. Jag gillar peplum!

Valentino gör en vacker rosa rygg och en söt vitprickig, men inget som får mig att göra volter.

Giambattista Valli - förstår ni vad jag menar med hålögda modeller? Har de haft influensa hela bunten? Fast den här rosapuffiga drömmen är riktigt, riktigt fin.

Ulyana Sergeenko visar i Paris igen, men jag blir inte himlastormande förälskad ens i hennes kreationer... Kan det bli mer grönt? Den känns perfekt för Dita von Teese.

Överraskande nog visade Elie Saab en brudklänning med panier. Fantastisk! Och vilken spets!!

(Det här inlägget var förstås alldeles fyllt med bilder från början, men det är ju det där med upphovsrätt. Så det får bli länkar istället.)

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...