Wednesday, 13 February 2013

Död åt basgarderoben

Med skrämmande jämna mellanrum återkommer tipsen om en basgarderob, som mest verkar handla om hur man bygger den tråkigaste garderoben i världen. Jag har full förståelse för att alla inte har samma brinnande intresse för kläder som jag. Jag kan med lite ansträngning förstå att det finns de som till och med på riktigt inte bryr sig ett dugg om vilka kläder de sätter på sig på morgonen. Nej, det är lögn, det kan jag faktiskt inte. Jag kan förstå att det inte står överst på allas intresselistor, men att inte bry sig ett dugg om det man har på sig, det budskap man förmedlar innan man öppnar munnen? Det tycker jag är ganska konstigt - å andra sidan finns det många som tycker jag är konstig, så det jämnar ut sig.

Nåväl, jag förstår att det finns många som verkligen inte vill tänka på kläder mer än nödvändigt och då förstår jag poängen med en basgarderob. Men måste den se ut som hej kom och hjälp mig? Den senaste insatsen står förvånansvärt nog Camilla Thulin för, en kvinna som jag vanligtvis beundrar stort för hennes syn på både kläder och kvinnlighet, men här vet jag inte vad som hände. Hon motsätter sig alla svarta kostymer. Jag tycker de flesta är väldigt stiliga i svart kostym - hade folk som inte brytt sig om kläder haft det istället för säckiga jeans och fleece hade jag varit ganska lycklig. (Ja, jag blir faktiskt lycklig av att se välklädda människor.) Istället föreslår hon en bas i två färger man gillar, till exempel marin och beige. MARIN och BEIGE? Finns det några tråkigare färger? Är beige ens en färg? Finns det någon som inte ser ut som ett spöke i beige?

Och så föreslår hon ännu mer specifikt att man (bland annat) ska äga två par byxor; ett par mörka raka jeans och en beige byxa. EN BEIGE BYXA? Jag kan knappt komma på ett fulare plagg. Nej, nu ljög jag igen. Det finns en hel del. Men en beige byxa... Inte konstigt att vissa får skrämselhicka av kläder, om de tror att de måste ha på sig ett par beigea byxor.

Det roligaste är att Camilla skriver att "eftersom vi spenderar merparten av vår vakna tid på jobbet, så kan det ju vara trevligt att se bra ut" - men vem ser bra ut i beige?! Alla är snygga i mörka jeans och en vit skjorta - köp tre par jeans och tio skjortor så är ni hemma sen, om ni nu inte vill ägna mer tid än absolut nödvändigt åt kläder. Men strunta i beiget. Jag fortsätter med mina klänningar, men det är jag det. 

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...