Wednesday, 13 February 2013

En rysk docka

Min fascination för den vackra och begåvade Ulyana Sergeenko fick luft under vingarna när jag såg henne i en tidning idag, så istället för att gå och lägga mig som hade varit lämpligt, var jag tvungen att hitta mina åtta bästa bilder på henne och dela med mig av. Nu lyckades jag inte riktigt begränsa mig till åtta men jag tror ingen misstycker... (På grund av det där med upphovsrätt får jag länka till några favoriter istället. Bilden nedan är mitt eget foto från utrivna tidningar.)
Turnyr på bilden jag såg idag. Blekblått på Le Bal, en del av Fashion Week S/S 2013.

Vem hade kunnat tro att huckle är så här fint?

I pälskjol. (Pälskjol. Kan det bli mer ryskt?) Innan Diors visning i februari.

Blommor. Så mycket blommor.

Mer svepande kjolar - och i hatt. 

Mer huckle och intrikat skärning i kjolen. 

Petrolblått och ryska blommor. 

Svart med vackra kanter

Ytterligare en klänning med urfin skärning, och dessutom en väldigt söt hatt. 

Svart silkestyll...

Det jag verkligen älskar med hennes outfits är att det är så dramatiskt och superkvinnligt - men på samma gång ser det ganska bekvämt ut (ja, minus de skyhöga klackarna). Det är så vackra tyger, och i så stora mängder, så vackert tillskuret, och så alla hattar och huvudbonader. Det är så långt bort från en basgarderob i marint och beiget man kan komma! 

Googla Ulyana Sergeenko så finns det massa mera vackert! Hennes första fantastiska kollektion har jag redan bloggat om. Och på stylebistro hittar man hennes två senaste couture-kollektioner som hon visat i Paris. (Varför hon visar på coutureveckan? För att, enligt henne själv, det är det enda sättet att tillverka kläder på i Ryssland. Det finns ingen modeindustri. Jag kanske skulle flytta till St Petersburg?) Även Svenska Dagbladet uppmärksammade Ulyana för drygt ett år sedan - läs den intervjun här. Ok, jag är nog inte bara fascinerad, utan lite besatt, och lite avundsjuk... 

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...