Monday, 1 April 2013

Bröllopstider

Även om det nu fortfarande är snö och minusgrader så börjar det dra ihop sig för bröllopstider - och jag håller på med en ljuvlig historia i tjockaste dubbla crêpe satinen. Inte konstigt då att vilja titta lite på andra brudklänningar...

Tea-length - det vill säga mitt på vaden är den vackraste längden. Framförallt när det är kombinerat med spets och chiffong. Fast ibland är ju ett släp alldeles underbart - inte minst tillsammans med spets.

Att nämna brudklänning utan att nämna Grace Kelly är för mig omöjligt. Hon hade dessutom två! stycken, båda designade av Helen Rose på MGM. Till den civila ceremonin hade Grace en tvådelad klänning i krämfärgad taft och spets (faktiskt något jag skulle kunna använda även utan giftermål...)  och till den kyrkliga ceremonin en av de maffigaste historierna någonsin. 25 meter sidentaft, 90 meter sidentyll och 125-årig brysselspets. Men så är den också värdig en furstinna!
Grace Kelly bröllop

Fast man behöver förstås inte gifta sig vitt. Dita von Teese hade en lilaskimrande klänning av Vivienne Westwood när hon gifte sig 2005. Enorma mängder taft (vissa källor påstår syntetisk, men nog måste hon väl ha valt sidentaft?) och hatt av Stephen Jones.

PS. Inlägget var förstås fyllt av bilder, men det är ju det där med upphovsrätt. Bilden ovan har jag själv fotat ur boken Vintagebröllop.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...