Wednesday, 1 May 2013

Fynd finns!

I alla fall på kyrkornas second hand. Ångade inom Humana för ett par veckor sedan när jag ändå behövde knapphålssilke på SySöder. Fingrade igenom scarfarna. Den som var i mina färger var uppenbart i polyester, den som uppenbart var i siden var inte mina färger. Tittade lite på väskorna istället och plockade till mig en för att titta vidare på. Tillbaka till scarfarna, jodå, absolut i siden, fina handrullade kanter. Såg priset - 10 kronor. Jamen ok då.
Tittade lite noggrannare på den - och oj, det var visst en Jacques Fath Paris...
Jacques Fath var couturier i Paris med eget modehus från 1937 och fram till sin död 1954 (även om modehuset levde kvar genom hans fru ett par år till. Sen öppnade det igen 1996, men det är en annan sak). Fath skapade, precis som Dior, skräddade dräkter och storslagna aftonklänningar och är verkligen sinnebilden av franskt 1950-tals mode.

Det var scarfen av Fath det. Sen tittade jag närmare på väskan. I riktigt fint skick. Luktade inte skunk och hade inga fläckar. Utsmyckningen på låset hade visserligen trillat av, men det kan jag pyssla dit själv. Men jag gillade skinnet, och även om det inte skulle vara äkta reptilskinn var det en fin imitation. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag tror den är äkta alligator eller ej. För 85 kronor kan den ändå bara beskrivas som ett fynd.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...