Thursday, 6 June 2013

Fungerande dator och Paris del 4

Jag har en fungerande dator igen! Lycka! Och så gott som allt är tillbaka; och nu är det mest att jag ska samla ihop mig och få upp allt jag tänkt få upp här på bloggen. Känner mig lite ringrostig.

Men låt oss åka tillbaka till Paris och tygdagen! Så gott som alla tygaffärer jag kunde hitta vid min research hemma framför datorn låg i samma lilla kvarter nedanför Sacre Coeur - oerhört behändigt.
Men jag undrar ändå om jag verkligen varit på rätt ställen. Jag har redan gnällt över mängden polyester i vintageaffärerna - och tyvärr gnäller jag vidare när det kommer till tygaffärerna. Jag förstår det inte! När det finns så mycket vackra, hållbara, behagliga material - varför dominerar då polyester? Varför föredras plast framför siden, bomull, bambu?

Många av affärerna skröt med att de minsann hade couture-tyger. Vad de menar med couture får förbli osagt. MIN idé om couture är nämligen inte neonmönstrad leopard med guldglitter. Flera av affärerna var gigantiska - våning efter våning efter våning och jag trodde verkligen att jag kommit till himmelriket. Det tog slut när jag började klämma på tygrullarna...
Men nej, jag åkte inte hem tomhänt. På Tissus Reine fanns det förhållandevis gott om ull och bomull, men efter att ha gjort ett minst sagt rejält ullinköp av en extremt trevlig karl (jag höll på att säga betjänt - så korrekt och gentlemannamässig var han!) på andra våningen hade jag lite svårt att plocka upp kreditkortet en gång till på första våningen där bomullen fanns...
Isblå och magentafärgad crêpe till vackra höst-vinter-vår klänningar. Perfekt
för oss svala blondiner!
Helt omöjligt att få till rätt färg med kameran och Photoshop. Den här ullen
är en riktigt glänsande rubinröd ull med lite lite lugg i. Till vintern ska den
bli min nya vinterkappa!
Jag är väldigt nöjd med de här tre - men jag önskar som sagt det varit mer...

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...