Thursday, 27 June 2013

Lady Valet har kommit hem

Äntligen är ju bara förnamnet på den processen. Först hade jag min alldeles egna process och dividerande om för- och nackdelar med ställbar provdocka kontra standarddocka i storlek 38; lyxiga Stockman kontra rangliga Diana. Till sist bestämde jag mig ändå för Lady Valet, och efter ytterligare ett par månader kände jag att det var rätt tidpunkt att beställa (nej, jag är inte alltid så snabb i vändningarna). Beställde, fick en orderbekräftelse med besked om 2-3 dagars frakt och sen kom den Mycket Långa Väntan.

Efter en och en halv vecka befann hon sig i Malmö. Därifrån till min lägenhet kan man ju tycka det är enkelt, men inte när man är Posten.  Då påstår man att man sökt kund och att kund inte varit hemma (jo, det var hon). Man påstår också att man lämnat meddelande till kund (nej, det har man inte). Man påstår också att det bara är att ta med leg och kollinummer till Hemköp för att få sin vara (nej, det krävdes ytterligare ett samtal till Posten (på Posten) för det). Och sen fick jag själv stå för leveransen (en bussresa och promenad) med Ladyn innan hon var på plats. Vad säger då Singer Sewing Machines om sin service och leverans?

No one can predict unforseen circumstances.

Varpå jag svarar:

Of course not.
But it would help if you told your customer that "sorry, your order's been delayed because we choose to send it to Sweden by horse and carriage" instead of the "Courier Euro Prioity 2-3 Days" that it says on the order confirmation.
It would also help if you worked with a courier service that actually tries to deliever the order. I can recommend Schenker. 


Vad tycker jag då om Ladyn? Hon är rätt sober och snygg i beige och trä. Hon är lätt att ställa in. Hon har ganska kraftig bröstkorg och ganska liten byst. Och så klart krävs det ett par olika klänningar och kunder innan jag kan säga om hon är rätt eller inte. Men beställa från Singer Sewing Machines skulle jag undvika.

2 comments:

  1. Vad jag förstår av det du skriver riktar sig din kritik egentligen i första hand mot Posten och inte mot varken Lady Valet eller Singer Sewing Machines?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej! Lady Valet har jag inga större problem med. :) (Det mindre problemet jag har med henne är att vreden är extremt tröga att ställa in; man får nästan blåsor på fingrarna av att snurra hjulen. Men det är möjligt att det bara är mitt exemplar.) Posten har varken före eller efter det varit så usla på att leverera (och de är nästan alltid inblandade i mina leveranser). Däremot skulle jag skulle inte beställa från Singer Sewing Machines igen. De var extremt otrevliga och totalt ointresserade av mig som kund i all kontakt jag hade med dem - det räcker för att jag ska välja att handla någon annanstans. (Och lovar man leverans på 2-3 dagar kan man inte skicka från sitt eget lager först efter 10 dagar...) Oavsett vilken provdocka du väljer - och var du väljer henne från - så hoppas jag att du får en smidigare leverans!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...