Friday, 7 June 2013

Vart tog de chica fransyskorna vägen?

En av alla de saker jag såg fram emot med Paris-resan av var att sitta på uteserveringar, dricka champagne och titta på chica fransyskor.
Champagne anka Paris
Champagne, confiterad anka, popcorn (?), Pantheon i
fonden, i kvällssolen. Ja tack
De två förstnämnda var inte så svårt, däremot det sistnämnda. Vart har alla chica fransyskor tagit vägen? Eller har de bara funnits på modebilderna?

Fransyskorna röker fortfarande förtvivlat mycket, men inte ens det verkar hjälpa mot den begynnande västerländska fetman (iofs inte så konstigt med den enorma mängden bröd, och socker, som fransmännen verkar sätta i sig). Och särskilt chica? Nja, uniformen där (precis som här) verkar vara skinny jeans, lös ovandel, ballerinor och för liten skinnjacka. Så tråkigt.

De mest välklädda "fransyskor" jag såg var kinesiskor. Eller man; i snäv knälång kjol, höga Louboutins och knallröd kavaj. Tror jag såg ett par-tre kvinnor som var så där superchica - men de närmade sig ju 70 så troligtvis var det de som var med när det begav sig.. De har troget hållit fast vid sin stil sen 1950-1960-talen, men det finns inga nya som tar vid (även om jag gjorde mitt bästa...).

Känns som att vissa delar av Paris - chica fransyskor, billig kvalitetsvintage och couturetyger i drivor - bara finns i mitt huvud. Tur då att loppisarna var precis som de skulle! Och att couturen finns... Mer om det imorgon!

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...