Friday, 16 August 2013

Oh my gosh / Nya tider - strålande tider!

Vi ska inte gå in på hur mycket jag har arbetat och sytt den här sommaren. Vi går inte in på hur axlar/armar/nacke/rygg känner sig av det. Vi hoppar också över hur vädret har varit, hur många gånger jag badat och hur många utflykter jag varit på.

(Däremot kan vi ju nämna något om den totala eufori som uppstår efter att man överlämnat klänningar, caper och hattar till sina nya ägarinnor.)

Istället kan vi konstatera att det finns en viss ironi i att jag, som helst inte skulle vilja jobba överhuvudtaget, nu jobbar dygnet runt. Jag har förstått att det ska man tydligen räkna med som egenföretagare, men ja, för mig finns det en gräns. De sena nätterna de senaste veckorna har därför inte bara handlat om nål och tråd utan också om nya (ärliga) kalkyler och nya planer. Och nu är beslutet fattat, jag andas lättare igen, och Stina P-skutan ändrar riktningen lite grann. Nya tider - strålande tider!

Efter att nuvarande beställningar är klara (några klänningar och kjolar, ni vet vilka ni är :)) tar klänningsmakeriet paus. Istället blir det mer hattmakeri, och mer vintage - senare i höst öppnar jag en etsy-shop: StinaPHatsAndVintage!

Det innebär att jag inte tar emot nya beställningar på kläder - däremot på hattar och coiffer. Jag har storartade planer på två hattkollektioner som jag hoppas ska kunna ta form under senhösten/vintern, och så tänkte jag börja sälja lite av den där vintagen jag samlat på mig. Dessutom längtar jag mig blå efter att få sy till mig själv igen - en rubinröd vinterkappa, en vinterklänning i ljusblå ullcrêpe och så bli färdig med den där himla Diorkavajen. Och att faktiskt få vara ledig ibland...!

Jag hoppas också kunna sälja lite av min tid och kunskap i syeri - jag konstruerar mönster, hjälper till med tyg och provningar och tips och trix - men du syr själv. Vad sägs om det? Sy-coach? Sy-konsult? 

Hemsidan kommer att uppdateras med mer info om dessa nya, strålande tider. Och Etsy-shoppen ska så klart lanseras med buller och bång och troligtvis champagne. Men det dröjer ett par månader till. 

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...