Saturday, 7 December 2013

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Allra senast den 25 november, på St Catherines och modisternas dag, hade jag tänkt lansera min första hattkollektion på Etsy. Perfekt i tid för festsäsongen och julshoppingen. Ungefär samtidigt hade jag räknat med att ha vinterkappan klar. Nu är vi en vecka in i december, och jag har tvingats inse att det varken finns en hattkollektion att lansera eller en vinterkappa att ha på mig.

Jag försöker lära mig att prioritera det som är viktigt istället för det som är bråttom. Det har inte riktigt blivit så de senaste två månaderna. Istället har jag köpt ett modistlager och ett tyglager och lagt galet mycket tid på att få in det i lägenheten, ännu mera tid på att sälja det mesta av tyglagret för i stort sett inga pengar alls på Tradera, en bihåleinflammation, en extern otit, en intensiv period på jobb - och det som var viktigt för mig har hamnat på efterkälken.

Det finns delar av modistlagret som jag verkligen, verkligen tycker om. Andra delar inte. Jag borde inte ha köpt tyglagret överhuvudtaget - så mycket jobb för så mycket polyester. Jag borde åtminstone ha stuvat undan lagret (företrädesvis i källarförrådet), avvaktat med tygförsäljning till ett senare tillfälle och koncentrerat mig på hattar och kappa. Nu har jag en nästan-färdig kollektion och en mindre än nästan-färdig kappa, och inatt föll snön.

Det ligger ett vemod i att ändra sina planer, erkänna sig besegrad och se sina misstag. Ganska befriande också, att kunna släppa taget och säga "nej, det gick inte". Och ta nya tag. Hattkollektionen tror jag kan bli färdig till efter nyår (det är ju en Etsy-shop som ska byggas upp också). Kappan, om jag har lite flyt, till jul.

Det blir bra det med.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...