Sunday, 5 January 2014

Juvelerna en och en

Hög tid att presentera de fem juvelerna här också...
Coiffe Rubis StinaP
Rubis
Rubis. Den mest stolta och mest dramatiska i hela kollektionen. Gjord av rubinröd ull med sammetsyta och köpt i Paris. På insidan gömmer sig en en tunn rad av pärlor.
Coiffe Rubis StinaP

Juliet cap Saphir StinaP
Saphir.
Lyxig men ändå enkel - Saphir. Av tjock, skimrande safirblå bomullssammet, från mitt modistlager och en strassknapp, köpt på Old Touch på Stockholmsresan förra december.
Coiffe Améthyste StinaP
Améthyste.
Söt och skimrande - Améthyste. Draperad i sidensatin (jajamen, visst är det en rest från klänningen jag sydde till S i somras) och broderad med paljetter och pärlor från förr, köpta på Puces de Saint Ouen i Paris i våras.
Kokoshnik Emeraude StinaP
Emeraude.
Stark och sprakande - Emeraude. I smaragdgrön bomullssammet köpt på Erikshjälpen, med guldpaljetter som jag själv ägt sen jag var barn. Formen är en blandning av en del 1940-tals hattar jag sett, där den kombinerats med något slags hårnät, och den ryska huvudbonaden kokoshnik, en hattvariant jag är ganska sugen att experimentera mera med. Hatt? Tiara? Diadem?
Flor diadem Topaze StinaP
Topaze
Den minsta och enklaste - Topaze. "Bara" ett flor på diadem i senapsgult. Men diademet är virat med chiffong från det där stora lagret, och i exakt samma färg som floret jag köpte av Bodil i våras. Enkel magi. Och dessutom kan man fälla floret framåt och bakåt och så långt ner man själv vill.

Alla - utom Topaze - har en stomme av etamin, karkas (ståltråd för modister) och filt. Alla är helt handgjorda och helt handsydda med sidentråd. Och allt material är second hand, vintage eller köpt till något annat i första hand (sidenet till Améthyste, ullen till Rubis...).

Ja, jag är nöjd. Det ska bli spännande om det finns någon som vill köpa...

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...