Friday, 21 February 2014

Dimgrön spets

I helgen visade jag ju upp ett gäng klänningar som jag alla kallar för fynd, bland annat en skönhet i dimgrön spets.
Vintage klänning Bengtsons dimgrön spets
Det är en av mina favorit-middagsklänningar för tillfället.
Vintageklänning Bengtsons sysilke
Det är ju tur att jag har fjorton nyanser av dimgrönt sysilke (också vintage) när det är dags att sy in en vintageklänning.
Vintageklänning Bengtsons spets ärm
Inte bara jag som har ändrat den här - ärmen har kortats av någon gång, och inte mig emot. Den har den på mig perfekta trekvartslängden nu.
Vintageklänning Bengtsons spets
Jag är van vid att de här banden - som ska hålla axelbanden på bhn på plats - har en knapp. Den här varianten kräver att man har avtagbara axelband på bhn att trä igenom den här lilla stroppen. Oväntat osmidigt.
Vintageklänning Bengtsons spets
Från Bengtsons, made in Sweden.

Idag blev det riktigt roligt, för jag hittade exakt samma klänning till salu hos Vintagebutiken. Där har den lite längre ärmar, kostar 28 gånger mer än min gjorde - och kommer från Hyltea damkonfektionsbutik! Var Bengtsons butiken eller märket? Jag har fått för mig att en del kläder syddes upp på fabrik - i till exempel Borås - och så satte de i etiketten beroende på var den skulle säljas. Jag kan ha drömt det. Eller hört det på Stil i P1. Men det hade ju passat väldigt bra in i det här sammanhanget!

1 comment:

  1. Tack för en välskriven intressant blogg. Ser fram emot att läsa resten av dina texter.

    Roligt att se fina rullar sysilke igen! Minns dem väl från S:t Görans Gymnasium (Beklädnadsteknisk linje 1983-85 :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...