Saturday, 19 April 2014

I ett önskepåskägg

Lilla K, en mycket kär systerdotter till mig, var ganska bekymrad igår över att jag inte skulle få något påskägg. Och kanske mest bekymrad över att jag inte var så värst bekymrad över det. Men idag, när jag eventuellt kan ha vaknat på fel sida och Elsa visar ett påskägg med finfint innehåll, känner jag ändå att det kanske behövs ett påskägg.

Så medans jag dricker en andra kopp kaffe så samlar vi ihop ett litet önskeägg. Vi börjar med ett överdådigt påskägg i guld gjort av Angelica. Inuti skulle jag vilja ha ett par nya ballerinaskor, varför inte par überglittrande med röda sulor från Christian Louboutin? Vi fortsätter med överdådet - en tiara! Med granater! Det är knappt jag tror den är på riktigt. Tillverkat av Hofjuvler Dragsted, Köpenhamn i början av 1930-talet till prinsessan Viggo, Eleanor Green, grevinna av Rosenborg som en present från hennes man, prins Viggo. Det är i platina och 18 karats guld med äkta pärlor, granater och totalt 40 carat diamanter. Den övre diamantraden är från sekelskiftet och går att ta av till ett halsband. Utropet låg på 1,4-1,6 miljoner på Bukowskis klassiska våren 2012 men förblev osålt. 

Nu har jag ju redan löpt helt amok med realismen, så varför inte en helt fantastisk aftonkjol i sidentyll är av Balenciaga, som finns på the Met Museum i New York. En något enklare men helt fantastisk i samma toner (som är helt helt fel färgskala på mig) är en broderad klänning som just nu finns tillgänglig på Etsy. Tur att den uppges vara i syntet, hade det varit ullcrêpe hade jag lagt mig ner och gråtit. Då hade en koboltblå skapelse passat mig så mycket bättre. Såldes 2011 av Dirty Fabulous.

Ett toilettebord har väl stått på de flesta flickors önskelista under någon period i livet. Det står fortfarande på min, men jag har verkligen inte plats. Men det här, som jag fotat ur någon inredningstidning är ett sånt fint exemplar. 1700-tal och riktig boudoirkänsla. Ett annat praktexemplar kommer att säljas på vårkvalitén hos Helsingborgs auktionsverk. Det är tur att utropet är högt...
Toilettebord sminkbord 1700-tal
Och till sist, något som kommer att vara i fokus på vårens/sommarens loppisar/marknader/antikmässor - vackra vinglas. Helst slipade, helst i kristall och helst många, som de som ägs av en skånsk bloggfavorit. Nu har jag hunnit med ytterligare en kopp kaffe och jag tror dessutom att en promenad längs havet - med en del horisont - blir perfekt denna påskaftonsförmiddag!

(Ps. Från början var det här inlägget fullt med länkade bilder på alla dessa vackra saker, men jag är rädd att även det kan vara ett brott mot upphovsrätten. Så istället får det bli rena länkar till bilderna som inspirerade mig.)

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...