Sunday, 25 May 2014

Efter Vintagemässan

Igår var jag på Vintagemässan i Malmö, en av årets vintagehöjdpunkter. Min eufori går inte att ta miste på vare sig när det gäller 2012 eller 2013, men vad som hände igår kan jag inte riktigt svara på. Luften gick ur. Jag hoppas det var (tillfälligt) ur mig och inte ur hela vintagevärlden, men jag och C - som inledde med en väldigt trevlig brunch/förmiddagsfika - fick nästan den känslan. Lite mindre folk. Lite mindre vintage. Lite mer nyproducerat. Lite mer 1990-2000-tal. FN92 tog som vanligt andan ur mig, men det gjorde i vanlig ordning också priserna... Väldigt mycket färgglatt 60-70-tal som jag vet att många gillar, men då inte jag. Kanske var jag bara trött och ur fas efter en intensiv jobbperiod, eller kanske har den stora vintagevågen klingat av lite för den här gången. Eller också hade jag bara sjuk otur med att allt jag var intresserad av hade midjemått på 68 eller 80 och inte ett lagom 72.

En enda ynka sak kom jag hem med - Bonniers månadstidning från 1948. En investering på hela 30 kronor...
Bonniers månadstidning 1948

Bonniers månadstidning 1948 Dior
Den nedre visar en Diormodell i taffeta imprimé med café-au-lait färgad botten och mönster i klargrönt - hos Märthaskolan. Ja tack.

Tröstade mig imorse med att en klänning som jag trott varit förlorad från en av fb-grupperna nu faktiskt är på väg hem till mig. Mer om den när den anländer!

2 comments:

  1. När har du semester? Ska vi bege oss till Köpendanmark och leta riktig vintage?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...