Wednesday, 20 August 2014

Till Paris, till Paris ska jag fara på en ...

För drygt ett år sen påstod jag att innan jag återvänder till Paris ska det bli London, Amsterdam och New York. (Berlin och Istanbul har också varit på tapeten.) Men se så fel man kan ha. När jag läste Damernas Värld (nr 8/2014) för en månad sen eller två fick jag nämligen se det här.
Damernas värld Palais Galliera
Om man frågar mig vad som är min favoritperiod när det handlar om kläder svarar jag 1947-1957, the Golden Age of Couture. Christian Dior lanserade sin New Look och Paris var epicentrum. Och nu visas alltså en utställning som fokuserar på franskt mode 1947-1957. Det finns inte på kartan att inte åka. Flyget är bokat, och hotellet (efter mycket velande) likaså. Tre intensiva dagar blir det - tidig ankomst torsdag och sen Palais Galliera, fredag tyger och shopping, lördag loppmarknaden Puces de Vanves och sen hemfärd.

Jag var ju sådär nöjd med tygshoppingen senast och undrade lite surt om jag trots mitt idoga googlande varit på fel ställen. Efter att ha läst den här artikeln i Threads (July 2013) ett par månader efter hemkomst är det bara att konstatera att ja, det var jag.
Threads tyg Paris
I övrigt har jag tänkt dricka gott kaffe, champagne, äta macroner med kniv och gaffel igen och en och annan ost. Croissanterna får tyvärr klara sig utan mig den här gången. 

Paris; je retournerai! (Tveksamt om jag fick ordning på den meningen...)

Since Palais Galliera is having an exhibition screaming my name - French fashion 1947-1957 - I have to go to Paris this autumn... I plan for three days of fashion, fabrics and flea markets (and some macrons).

2 comments:

  1. ohhhh kan jag gömma mig i din väska? dessutom kan jag vara din privata tolk hela helgen lång om du vill... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så länge jag inte behöver böja några verb eller hänga med i blixtsnabba konversationer går det rimligt bra - men en egen tolk låter verkligen inte dumt!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...