Sunday, 24 August 2014

Vintagekarma

Jag nämner ju allt som oftast ett par köp-och-sälj-grupper för vintage på Facebook. Den stora fördelen är direktkontakten mellan köpare, säljare och intresserade - det blir helt enkelt mer personligt. Under våren hamnade tre nya klänningar i min ägo tack vare snälla människor. Den första har ni redan sett; en blå ros-klänning som jag fick chansen att köpa innan den lades ut - eftersom det var mina mått.

Den andra är en helt underbar klänning i sidenrips (just det, sidenrips) som kom till mig eftersom den första köparen hade tänkt sy om den men tyckte att jag kunde ta den eftersom jag inte behövde sy om den.
Vintageklänning sidenrips
Klänningen hade jag för första gången i fredags (var kom hösten ifrån?) och den var helt underbar att ha på sig. Riktigt vid, svepande kjol, klädda knappar och fin krage. 50-tal när det är som bäst!
Vintageklänning sidenrips kimonoärmar
Väldigt mörkt blå sidenrips och kimonoärmar (eller dolman sleeves). Lite skrynklig efter en lång dag.
Vintageklänning sidenrips krage
Kragen är ditsydd i efterhand; man ser resterna av ett knapphål. Har aldrig sett en krage av den här sorten som är helt fristående från själva klänningslivet, men det går uppenbarligen alldeles utmärkt!
Vintageklänning sidenrips kjolveck
 Jättefina djupa veck framtill på kjolen.
Vintageklänning sidenrips lagning
En liten lagning bak på rumpan - jag kan slå vad om att det är från en cigarett. Kärleksfullt lagat med en minimal lapp.

Den tredje klänningen var också till salu i gruppen. Först glömde jag bort auktionen så den såldes till en annans. Som tur var för mig var den lite för stor för köparen så gjorde vi upp om att ses på vintagemässan och låta den byta ägare. Vi missade varandra, och nya intressenter dök upp medan jag sov. När jag vaknade trodde jag att jag missat den för tredje gången, men då var alla inblandade så snälla att jag fick den! Den behöver ett litet fix - lite mer plats för bysten - och det är ett av den närmaste tidens projekt men annars är den underbar.
Vintageklänning brokad helcirkelkjol
Så här fint är tyget - och så här ser en riktig helcirkelkjol ut! Jag återkommer till den här klänningen när den är fixad och sitter på mig istället.

About vintage karma, and how the most beautiful dresses turn up thanks to good people. And a couple of my most recent dresses, in silk grosgrain and brocade. 

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...