Saturday, 15 November 2014

Lite som händer i november

Hösten ramlar på och vi är halvvägs in i november. Vissa planer pausas, andra kommer till. Vissa projekt är i full gång, andra inte.

Igår var jag och drack kaffe med Michael och Petra på Manifesto och pratade om mode, vintage och Helsingborg. Efter jurytjänst kommer jag att ha med en klänning (vintage) och en hatt (gjord av mig) med på utställningen Det Modiga Modet på världens-minsta-designmuseum (öppnar lördag om en vecka och har öppet ytterligare två lördagar efter det). Det är dubbelt roligt; förutom att jag får vara med händer det saker i Helsingborg som gör staden lite roligare. Vi behöver det i novemberdiset.
Manifesto Det Modiga Modet foto Michael Nilsson
Foto: Michael Nilsson
Jag syr - en timme här och en timme där - på en enkel sidenblus i ett mindre enkelt tyg. Den är snart klar. Inga två-årsprojekt just nu.
Sidenblus chameuse tillklippning
I hjärnan slåss nästa projekt om uppmärksamheten - vinterkappa (halvklar) eller ullklänning? Men nog måste väl kappan följa med till London i februari?

Stockholm var långa, intensiva, givande dagar om mitt andra jobb, men mellan klockan fem och klockan sex i onsdags var jag frisläppt. Turen var med mig och Old Touch och Simbra Siden var bara ett par kvarter bort. Jag ångade dit, konstaterade att Old Touch hade ganska lite varje-dag-vintage inne och inte varit på charmkurs den senaste veckan, och gick till Simbra istället. Mina lager med sidenorganza har i stort sett sinat, så jag passade på att köpa två meter vit och två meter svart. Och så skymtade jag en vacker spets. Den var i rött, så jag frågade om en annan färg. Och då var tyggudarna på min sida - en liten bit i mörkblått, precis lagom för en pennkjol. Eftersom det var en stuv och dom hade varit på charmkurs fick jag lite specialpris dessutom. Spetsen kommer från Monterossi som tillhandahåller spets till diverse modehus, designers och kändisar. Och till mig nu då då.
Sidenorganza Simbra Siden
Spets Monterossi

Svart siden under? Mörkblått? Ljusare blått? Vilket svårt val! Det har blivit ganska mycket nya tyger de senaste veckorna. Helt klart läge att sy av dem också... Är det julledighet snart?

Dessutom ser jag fram emot nästa äventyr från Colette Patterns - en ny tidning! Med tanke på vilken bra blogg de driver ser jag verkligen fram emot den fördjupning som tidningen lär bli. Om ni klickar på den här länken kan ni också registrera er för förhandsinformation, chansen att vinna en prenumeration - och dessutom ökar min egen chans att vinna en prenumeration...

I denna länk- och reklampost måste jag ju nämna knivbrev - efter viss tvekan skickade jag iväg en av mina bästa vänner; skräddarsaxen. Men den hade ett litet litet jack (klipp inte i nålar) och behövde en uppfräschning - begrip hur många meter tyg den har klippt i de senaste åren. Jag skickade iväg brevet i måndags, åkte till Stockholm, kom hem och där fanns saxen (och för all del en kniv); i stort sett vassare än de nånsin varit. Sjukt smidigt.
Skräddarsax Kai 7250SL
Projekten som fått ta paus då? Sälja vintagekläder. Sälja vintagehattar. Sälja vintagetyger. Och sälja vintagematerial. Just nu känns det som att de här lagren äter upp mig lite, så då behöver det säljas. (En idé var att vara med på vintagemässan i Malmö den här helgen, men jag orkade faktiskt inte.) Jag hoppas på en lång julledighet.

Istället för att hänga på vintagemässa idag har jag ägnat mig åt afternoon tea på Svaneholms slott i charmerande sällskap. Ibland är det behovet större än nya vintageklänningar (tro't eller ej).

About what's happening in November. I'll participate in a small exhibition about brave fashion the next couple of weeks, working on a simple silk blouse, buying even more fabrics, looking forward to Colette Patterns new magazine, getting my shears sharpened and drinking after noon tea instead of visiting the vintage fair.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...