Wednesday, 31 December 2014

Året som försvann 2014

När man har en blogg är det är svårt att inte ge sig på en sammanställning av ett år som gått. Det finns något ganska behagligt med att samla ihop och förpacka. I år är jag dessutom ovanligt peppad på ett nytt år - annars brukar jag känna att nystarten är när semestern är slut och hösten börjar. Men i år är det nu nystarten kommer.

Bästa kreation
Utan tvekan Diordräkten. Så galet många sytimmar, stygn och hårslitande. Men den blev klar och jag är helt sjuk nöjd med den!
Diordräkten New Look Suit
Bästa outfit
Diordräkten; förstås. Fast jag trivdes som flapper; framförallt med en struts på huvudet.
Diordräkten New Look Suit
 1920-tal struts
Bästa vintageköp
Den blå sidenripsklänningen jag köpte av Ida.
Sidenrips 1950-tal vintageklänning
Bästa tygköp
Mörkblå spets eller påfågelblått siden - jag kan faktiskt inte välja.
Blå spets Monterossi
Påfågelblått siden Lanvin
Bästa annat köp?
Champagneglas? Matsalsmöblemanget? Marc Jacobs-skor (även om de är en pain in the ass att gå i)?
Champagneglas kupa kristall
Matsalsmöblemang mahogny
Skor Marc Jacobs
Bästa resa
Rent sy- och vintagemässigt Paris förstås! Stort inflöde av inspiration och champagne. Men det är svårt att inte nämna Lanzarote eftersom horisonten var så välbehövlig, och Bath som var så blandat bra med allt.
Kaffe i Paris
Lanzarote
Bath
Största chock
Att bli vald till en av Burdas 50 bästa sybloggar. Det är fortfarande lite overkligt att tänka att jag skulle ha en av världens 50 bästa?! (Fast de är lite sega med marknadsföringen på sin hemsida *host host*)
Största glädje
Ja, i det här sammanhanget är vi ju tillbaka till Diordräkten och Best of Blogging. Fast det som övertrumfar det mesta - förstås - är att jag är frisk.

Största besvikelse
Jag trodde mina fem hattar skulle säljas på ett kick - eller i alla fall på ett par månader - på Etsy. Det gjorde de inte. Inte senare under året heller. Och jag lyckades/orkade inte sälja så mycket av mina lager (tyger, hattar, klänningar, modist-tillbehör) som jag velat heller.
Hattkollektion Jewels Hiver 1951
Mest trånande efter
Ja, nu håller vi ju oss till bloggens ämnen om vintage och syeri... Ganska mycket i klänningsväg. Jag har så många idéer. Och så lite tid. (Och disciplin.) Man kan väl säga att jag trånar efter det mesta på min pinterest?

Mest lästa bloggar
Alltid Gertie. Men också Laura Mae, Heather Lou och Coletterie. Och sen finns det ju ganska många till i min feed.

Mest inspirerande
Förutom det jag redan nämnt - bloggarna och resorna - så Ann, som coachade mig i våras, och vackra saker. På bild, på loppis, på museum. Och champagne förstås.
Champagne och ostron
Vad jag önskar mig 2015?
Disciplin. Lite besvarad romantik. Ännu fler inspirationsutflykter och -resor. Och mer champagne!

Och förstås - ett riktigt gott nytt år!
Fireworks photo by Karen Blaha cc flickr
Photo by Karen Blaha under creative common license (cc by 2.0) via Flickr.
A round-up about the year that passed - from the best creations and dresses to biggest disappointments and wishes for the new year. And of course - a very happy new year to you!

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...