Monday, 8 December 2014

Mitt modiga mode

Den lilla - men naggande goda - utställningen på Manifesto om modigt mode är slut nu. För er som inte haft vägarna förbi de senaste veckorna kan jag berätta att det såg ut ungefär så här:
Det modiga modet StinaP
Det modiga modet introtext
Det modiga modet 1950-talsklänning
Det modiga modet 1950-talsklänning text
Klänningen är en ganska klassisk 50-tals klänning - vid kjol, smal midja och spetsig byst. Färgen är nästan självlysande blå och grön och det är en klänning som jag verkligen blir glad av att ha på mig. 

Mitt andra bidrag är en hatt som jag gjort själv. Tydligt inspirerad av 1940-talet och så där egensinnig.
Det modiga modet hatt
Det modiga modet hatt text
Hatten är ju en del av den lilla kollektionen Jewel Hiver 1951, som finns till salu.

Min favorit var annars Silvia-klänningen som Christer Lindarw haft som drottning Silvia. Damen som äger den numera har använt den en gång - när hon träffade Christer Lindarw. Bättre blir det knappt. (Det skulle väl varit om hon träffat Silvia då...)
Det modiga modet Silvia

About my part in the exhibition about brave fashion - a vintage dress from the 1950's and a hat that I made myself. And my favourite - a dress that a drag show artist wore as Queen Silvia.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...