Wednesday, 21 January 2015

Siden Sammet

När jag är i slutfasen av ett sömnadsprojekt går det väldigt, väldigt långsamt. Jag tror egentligen att jag hade kunnat avsluta kappan idag, men istället fållade jag upp en klänning som redan hängt ett par veckor, började med ett blogginlägg om vilka verktyg man behöver för att sy och letade vintagemönster för mitt Vintage Pattern Sewing Pledge.

Och sen satte jag mig med en av mina bästa böcker - en Maria Lang som utspelar sig i en syateljé!
Siden Sammet Maria Lang
Förutom att det är en väldigt bra deckargåta kan Maria Lang sina tyger och miljön i en ateljé.
Siden Sammet Maria Lang
Jag hade inte tackat nej till vare sig rosa shantung eller stormönstrat helsiden...

Nu ska jag läsa ett par timmar och sen sova. Till helgen blir kappan klar, jag lovar!

Instead of finishing my coat, I hemmed a dress, searched for vintage patterns and started a blog post about tools you need for sewing. And then I sat down with one of my best books - a crime novel by Maria Lang (the Swedish version af Agatha Christie) taking place in a sewing atelier. She knows not only about murders but also about fabrics! 

But I will finish the coat this weekend, I promise!

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...