Sunday, 1 March 2015

Februarifynd

Nu är det visserligen mars och officiell vårmånad (svårt att tro med dagens snöblandade jox) men jag gjorde några fynd de där sista dagarna i februari.

Bokrean har ju alltid potential för nya bra böcker; så även i år. Vogue om Christian Dior och om Coco Chanel. De har legat på min önskelista ganska länge, men helt enkelt inte tillräckligt högt upp för att prioriteras. Nu gav jag 69 kronor styck för dem...
Vogue on Christian Dior Coco Chanel
Igår var det utförsäljning av kostymförråden till Malmö opera. En ganska hysterisk tillställning. Jag var vid operan strax innan de öppnade och då ringlade sig kön så lång så lång... Som tur är stod en vän i kön och kände igen min kappa, så jag kunde kapa kön med i alla fall två tredjedelar. Vi kom in kanske efter en halvtimme, till en helt sanslös hysteri och overkligt många beiga kåpor och caper. Om det någonsin funnits några storartade fynd hade de försvunnit i de där sopsäckarna vi såg bäras ut. Jag köpte en prästkåpa.
Tyg ull siden
Eller snarare, jag köpte lila ull och magentafärgat siden. (Och fick en kalott på köpet för mina 150 kronor.) Kön för att betala vara nästan värre än kön in, och hade det inte varit för att jag gått upp alldeles för tidigt en lördag, och stått alldeles för länge i kö för att komma hem tomhänt hade jag lagt ner den där prästkåpan.

Sen köpte jag god sallad, god juice, Gods & Gårdar och satte mig på tåget hem. Efter en liten tupplur åt jag upp den väldigt goda kakan och tittade på Skattejægerne och var något så när återhämtad.

Dessutom dök min kappa helt oväntat upp i min bloggfeed - Kollabora visar upp den bland sina The Weekly 6. Glädjen!

About some bargains in February (even though it's March today and officially spring; hard to believe with the rain-snow coming down). I found two books on the annual book sale; Vogue on Christian Dior and Coco Chanel that never made it to the top of my wish list. 

Yesterday, I was early at the Malmö Opera for their costume clearance, like far too many others. After a log of standing in a queue (to get in, to pay and in between fighting with the crowd), I left with a priest robe. Or rather, with purple wool and magenta coloured silk (and a skull cap on the side). I'd gone to far too much trouble to go home empty-handed. I treated myself with some good salad, good juice, and a good magazine on the train back home, took a nap and then some very good cake and my favourite tv-show about antiques

To top things off, my coat showed up on my blog feed - Kollabora featured it among its The Weekly 6. The joy!

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...