Förändring på 6 veckor

Reklam för egen verksamhet

6 veckor är en ganska kort period i träningssammanhang. Det är ingen slump att det flesta träningsprogram är 3 eller 6 månader - det tar tid att skaffa sig nya vanor, det tar tid att få resultat av träning och förändrad kosthållning, och har man ett för kort projekt så hinner man inte börja innan man slutar.

Hälsa är inget kortsiktigt projekt som man arbetar med i 3 eller 6 månader, och absolut inte i 6 veckor. Det är något vi behöver arbeta med hela livet. Jag har ändå valt att lägga mina träningsprogram i just 6-veckorscykler - för vem har sagt att du ska sluta efter 6 veckor?

Jag vill sänka tröskeln för dig som har tänkt att börja träna, och har tänkt att du ska förändra dina matvanor, som tänkt att PT-online och online coaching låter intressant, men tvekat över investeringen i tid, pengar och energi. Men med en låg tröskel tänker jag det är enklare att kliva över den och sedan fortsätta - det är det första steget som är svårast. När du är igång är det enklare att fortsätta. Efter 6 veckor tror jag du börjar se vad du kan förändra och vill fortsätta med det - och fortsätta träna med mig som coach!

Träna 6 veckor med Stark by StinaP

Nackdelen med bara 6 veckor är att det oftast tar längre tid än så att komma in i en ny vana eller tycka något obekant börjar kännas bekvämt. Det är möjligt att du efter 6 veckor mest längtar tillbaka till tiden du inte en PT som frågade dig om hur det gått med träningen, återhämtningen och maten… I 6 veckor har du lagt ner en massa tid och energi på att följa ett träningsprogram, och - om du valt att inkludera kostrådgivning - ett matprogram och livet är lite upp och ner och ÄNDÅ HAR DU INTE FÅTT RESULTAT. (Tror du i alla fall. Mer om det längre ner.) OCH DET ÄR INTE KUL HELLER.

Det tog 6 månader innan jag tyckte det var kul att gå till gymmet. Innan dess gick jag dit för att jag hade bestämt mig för att jag skulle gå dit, för att min PT sa det, och för att jag inte hade ont i ryggen längre. För en del av oss tar det tid innan det blir kul. För andra blir det aldrig riktigt kul att träna, men resultaten är så positiva så man fortsätter i alla fall. Det går bra det med.

Förändring tar tid

Det tar tid att skapa förändringar och verkligen märka resultaten. Det tar tid att skaffa nya vanor - framförallt om du har gjort som du gjort under lång tid. Har du inte tränat de senaste 6 åren kommer det att ta mer än 6 veckor innan det känns naturligt att göra det 3 gånger i veckan. Har du inte lagat mat på två år kommer det att ta några månader innan det känns självklart. Men du måste börja någonstans, och då är 6 veckor en väldigt överkomlig start!

Den första månaden ska inte handla om storartade styrkeprestationer eller tydliga synliga resultat på kroppen. Det handlar framförallt om att börja skapa nya rutiner. Att få till 2 eller 3 eller 4 träningspass i veckan. Att tänka på ett annorlunda sätt kring maten, och göra nya val. Att börja få ett nytt sätt att förhålla sig till träning och rörelse, hälsa och livsstil. Att känna förändringarna i kroppen och i huvudet.

Vilken skillnad kan 6 veckor göra?

Så klart händer det saker på 6 veckor!

  • Din teknik kommer att vara bättre

  • Du kommer att ha ökat dina vikter eller antalet repetitioner - för redan efter två veckor ökar muskeltillväxten (och med bättre teknik kommer du också att klara av tyngre vikter eller fler repetitioner)

  • Du kommer att återhämta dig snabbare efter träningen

  • Det har blivit en vana att packa träningsväskan

  • Du känner dig mer säker på vad du gör på gymmet

  • Du kommer vara piggare

  • Och du kommer - kanske - se lite skillnad i spegeln också. Men det är inte det resultatet vi ska fokusera på

6 veckor kan vara precis den start du behöver för att bli starkare och gladare, och verkligen bygga grunden för en hälsosam livsstil. Välkommen att anmäla dig, kontakta mig eller boka en kostnadsfri konsultation. När du anmäler dig väljer du vad som passar dig bäst, och svarar på frågor om din bakgrund om träning, mat och hälsa - allt för att jag ska kunna ge dig så personlig coaching som möjligt. Varmt välkommen att bli stark med mig!

Tre blogginlägg som jag tror kan intressera dig:

Det går att förändra - om att bli många år yngre av att ändra sina vanor på väldigt kort tid

Att skapa förändring - om att hitta hur DU bäst skapar förändring

Min träningsresa - om att verkligen inte tycka om träning men att långsamt lära sig älska det

Föregående
Föregående

Snabb mat efter träning

Nästa
Nästa

Våga testa PT-online