Min träningsresa – från blä till personlig tränare

Idag är gymmet mitt happy place. Jag andas ut, sänker axlarna och ler när jag kommer in på ett gym. Jag vet att jag kommer att gå därifrån med både lätta steg och en mental och fysisk styrka.

Så har det inte alltid varit. I bästa fall vantrivdes jag på skolidrotten och i de sämsta fallen hatade jag den. Jag kände mig klumpig, fel och självmedveten. Jag hade ingen kondition, ingen koordination, inget bollsinne och inget intresse för att röra på mig. Det var tråkigt, jobbigt och obekvämt. När jag började på universitetet blev det bättre, jag hittade spinning och yoga. Det höll i sig i nästan 10 år, jag var yogini och förstörde magen i Indien, men slutade för att det inte längre kändes rätt och inte var kul. Utan träning tog det inte många månader innan jag fick rulla ur sängen för att jag var så stel och hade så ont. Jag var 32.

Jag skaffade en PT

Först testade jag med PT på en pilatesstudio med både klasser och privatlektioner, men det hände ingenting på 6 veckor och var så tråkigt. Då testade jag styrketräning. Min första PT var en 20-årig kampsportare, och var kanske inte rätt matchning för mig. Men jag gjorde vad han sa, flera gånger i veckan och fick ödem av överansträngning bara 1 gång. Vi tränade tillsammans ett par månader, innan han slutade och jag fick en ny. Första gången jag gjorde marklyft var det på 15 kg. Från att ha suttit barfota i en yogashala och sagt ”aoumh” var jag i en källare utan fönster, tillsammans med gymtechno och män i för små linnen. Efter att ha tränat i ett halvår med personlig tränare började jag faktiskt se fram emot min träning - det var inte en plåga längre. Jag stod och väntade på att dörrarna skulle öppnas på lördagsmorgonen! Ökade vikterna i marklyft! Sökte upp gym på semestern! Drömde om att bli PT! Mina depressiva perioder försvann! Jag tränade på i flera år. Och så började jag läsa till personlig tränare med Intensive PT.

Jag blev PT

Man måste inte vara uppvuxen med idrott eller älskat att träna hela sitt liv för att läsa till PT. När jag startade utbildningen med Intensive PT gjorde jag det för min egen skull; för att lära mig mer och för att jag tycker det är så kul. Men under utbildningen började tankarna ändå komma på att jo, men kanske skulle jag kunna jobba med det här också. Kanske kan jag hjälpa andra att finna träningsglädjen och styrkan i kroppen och i huvudet? Kanske är det en fördel att jag inte är uppvuxen i en idrottshall? Kanske är det en fördel att jag faktiskt har hatat att röra på mig? Kanske är det en fördel att jag inte är yngst i klassen? För kanske kan jag vara en dörröppnare för alla de kvinnor och män som verkligen inte får till sin träning, och som kan bli bortskrämda av den där 20-åriga kampsportaren?

Börja styrketräna

Att börja styrketräna den där novemberdagen 2014 är något av de bästa valen jag gjort. Styrketräningen har på riktigt förändrat mitt liv - både kroppsligt och mentalt. Idag kan jag inte tänka mig ett liv utan styrketräning, för det får mig att må så bra. Kroppen blir stark och hållbar, men framförallt blir mitt huvud starkt och hållbart - och jag har riktigt kul medan jag bygger både styrka, muskelmassa och kondition.

Jag vill bli din PT!

Nu pirrar det i mig vid tanken på att kunna vara en del av någon annans viktiga val. Därför satsar jag nu på online coaching med fokus på träning och mat och en långsiktigt hållbar livsstil, genom mitt koncept Stark by StinaP. För att fler ska bli starka, i kroppen och i huvudet. Läs mer om personliga upplägg och coaching, boka tid för ett gratis rådgivande samtal eller anmäl dig direkt. Kanske kan jag hjälpa dig att göra gymmet till ett happy place för dig?

Och PS. Jag har flera happy places, inte bara gymmet. Det finns mycket i livet!

Föregående
Föregående

Jag har blivit PT!

Nästa
Nästa

Hej!