Proteinrik smoothie - utan mejerier eller proteinpulver

Reklam för egen verksamhet

Jag kan äta samma frukost varje dag och tycka den är godast i världen - men med mellanmålen vill jag ha variation. Jag tycker proteinrika mellanmål är en utmaning (i alla fall eftersom jag inte vill gnaga på kycklingfilé) och letar alltid efter nya varianter. Nu har jag testat att göra smoothie utan mejeriprodukter eller proteinpulver, men som ändå är proteinrik. Hemligheten i denna krämiga smoothie är tofu!

230 g fast tofu (jag har använt Icas ekologiska)

0,5 frusen banan

0,5-1 dl fryst mango

Vatten efter behov och behag

Låt mangon och bananen tina cirka 5 minuter, och mixa sedan länge med tofu och en skvätt vatten. Använd antingen med mixerstav eller i blender. Ha tålamod så att tofun blir riktigt slät. (Silkestofu har för all del lite bättre konsistens för smoothie, men den innehåller bara hälften så mycket protein som den fasta tofun.)

Tofu, banan och mango är basen och den är god helt i sig själv. Det blir ganska mycket smoothie, och den är väldigt mättande, så jag delar upp den till två personer eller två tillfällen. Den håller sig fint ett dygn i kylskåp utan att förlora konsistensen. En portion innehåller cirka 15 gram protein.

  •  Tillsätt frysta hallon eller blåbär för en syrlig och bärig variant

  • Kakao och 1 msk nötsmör ger en chokladig version (jag älskar jordnötssmör)

  • Vill man piffa extra är det lätt att lägga på valfri frukt, bär, nötter eller frön. På bilden är det verkligen enklast och snabbast möjliga!

Behöver du inspiration till hur och vad du ska äta?

Då kan kostrådgivning, i kombination med personlig träning, vara rätt för dig! Med kostrådgivning får du råd om hur du kan äta för att må bättre, och i kombination med styrketräning kan du verkligen skapa förändring. Läs mer om hur coaching online fungerar, anmäl dig direkt eller boka först ett kostnadsfritt rådgivande samtal där vi lär känna varandra och kan resonera mer om vad du vill uppnå. Du kan såklart alltid ta kontakt med mig!

Tre blogginlägg som jag tror kan intressera dig:

Mera mellanmål - proteinrikt utan proteinpulver - om ett annat snabbt, mättande och proteinrikt mellanmål

Så väljer du rätt proteinpulver - om att hitta ett riktigt bra proteinpulver, och vilka fördelar det kan ha med ett kosttillskott

Sluta småäta! - om varför det kan vara bättre att fokusera på färre måltider under dagen, och fokusera på tre huvudmål och ett-två mellanmål

Föregående
Föregående

Uppvärmning inför styrketräning

Nästa
Nästa

Så mycket behöver du träna