Träningssommaren 2023 och planer för hösten

Reklam för egen verksamhet

På hike i Alperna i Österrike. En fantastisk vecka, med otroliga vandringar

För de allra flesta innebär mitten av augusti att semestern är slut, jobb och skola börjar, och att vardagen är tillbaka. En del är glada att komma tillbaka till rutiner, andra har redan börjat nedräkningen till jul… Och många tänker att nu är det dags att börja träna eller ta tag i träningen igen. (Det är ni som inte helt lyssnade på mina råd för några månader sedan, att inte SLUTA träna bara för att det blir sommar och ledighet, utan istället träna annorlunda för att slippa känna det där motståndet till att BÖRJA igen.) Oavsett hur mycket man tränat under sommaren så tänker de allra flesta att hösten är en perfekt tid för nya mål - och det är det.

Hur blev din träning i sommar?

Innan du bestämmer dig för dina träningsmål i höst, och vad och hur du vill träna - reflektera lite över sommaren och våren som har gått. Vad var det som gjorde att träningen fungerade, eller inte fungerade? Hur mådde du? Vilken energi hade du? Vad var det roligaste, och vad var det tråkigaste eller svåraste? Vad vill du fortsätta med och vad vill du definitivt inte göra igen?

Hur känns det i kroppen och i huvudet efter semestern? Har du fyllt på med energi, eller känner du dig tröttare än i våras? Vad har du ätit, och hur har du mått av det?

Om du vill träna och bli coachad av mig i höst, är det en del av vad vi kommer att prata om under vårt första samtal. 

Min träningssommar

Jag är så himla nöjd med träningen den här sommaren! Efter att ha varit sjuk de första veckorna i juni och missat mitt mål med 100 pass före midsommar, har jag fått till så mycket träning och rörelse. Vandringar och yoga i Österrike, korta löpturer och helkroppspass på gymmet, massa promenader och någon vandring här hemma i Skåne. Det har varit en fördel att ha en uppdelad semester från mitt kontorsjobb och bara vara borta någon vecka åt gången - då har det varit lätt att glida in i mina vanliga rutiner igen och få till så mycket träning som jag velat. När jag varit ledig har jag anpassat träningen till mina semesterplaner. Med det träningsupplägg jag har just nu spelar det inte så stor roll vilken dag jag tränar vad; jag har ett rullande schema med 3 olika helkroppspass som funkar att göra varannan dag, och så stoppar jag in promenader, vandring eller en kort löptur de andra dagarna. Mitt fokus har varit att bevara muskelmassa, och förhoppningsvis bygga lite mer, samt explosivitet och tempo.

(Och ni som följer mig på instagram - nej, varje pass är inte superduper motiverande och kul. Men helheten är det!)

Planer för hösten

Jag fortsätter med sommarupplägget fram till min sista semestervecka i mitten på september. Efter det tänker jag starta ett nytt träningsprogram och fokusera på styrka och tunga lyft - framförallt i marklyft och knäböj. Det ser jag verkligen fram emot! Dessutom har jag anmält mig till yoga på zoom hela hösten, med upp till tre klasser i veckan att välja mellan. Den på fredagmorgnar kl 7 tror jag blir perfekt. Någonstans där i september byter jag nog ut löppass utomhus till löpbandet, och springer intervaller istället, förhoppningsvis en gång i veckan.

Dina planer för hösten

Hur vill du ta hand om din hälsa i höst? Vill du bygga muskler, bli starkare eller få bättre kondition? Vill du gå upp eller ner i vikt och förändra din kroppssammansättning? Vill du ändra dina matvanor för att känna dig piggare eller få bättre resultat av din träning? Behöver du lägga mer tid på vardagsrörelse, återhämtning och sömn? Allt hänger ihop, och vad som är en bra plan för mig eller din vän är inte nödvändigtvis en bra plan för dig. Hälsa är personligt. Vad som är bra och fungerar förändras över tid, precis som resten av ditt liv. Det jag kan göra är att hjälpa dig hitta vad som är bra för dig.

Personlig träning och kostrådgivning online

Om du vill skapa varaktiga förändringar i höst och satsa på din hälsa och ditt välmående är jag rätt coach för dig. Jag är personlig tränare och kostrådgivare och coachar dig online. Uppläggen är flexibla och jag anpassar mig efter dig, så att det ska fungera även när du har mycket i vardagen. Tillsammans skapar vi förutsättningarna för att du ska få träning och mat att fungera i ditt liv, och att du ska nå dina mål och få  resultaten du vill ha.

Du kan välja mellan flera olika träningsupplägg, och om har du någon specifikt önskemål kan vi säkert lösa det också. Du kan antingen boka tid för ett första gratis videosamtal för att se hur coaching med mig fungerar, eller så anmäler du dig direkt via formuläret. Du kan så klart också skriva till mig med alla dina frågor! Träningen börjar när du vill att den ska börja - oavsett om det är nästa vecka eller nästa månad. Jag ser fram emot en fin höst tillsammans, med fokus på hälsa, välmående, träning och mat!

Tre blogginlägg som jag tror kan intressera dig:

Börja träna i höst - om de mer praktiska delarna av att träna tillsammans med mig. Missa inte länkarna längst ner som förhoppningsvis svarar på alla dina frågor

Att missa sitt träningsmål - om att missa sitt träningsmål och varför det kanske inte spelar så stor roll

Tillbaka till gymmet - styketräning efter uppehåll - om att komma tillbaka till gymmet och styrketräningen efter ett frivilligt eller ofrivilligt uppehåll. Börja inte där du slutade men börja idag!

Föregående
Föregående

Tillbaka i vardagen - rutiner som gör skillnad för din hälsa

Nästa
Nästa

Börja träna i höst