Nystart, nyår och att börja träna

Reklam för egen verksamhet

Nu är det snart nyår, och nyår är lika med nystart. Det är tiden att ta tag i allt som skaver, och man ger sig själv ambitiösa nyårslöften: komma igång med träningen, äta mer hälsosamt, nå sin önskevikt, stiga upp direkt på morgonen utan att snooza och gå minst 10 000 steg varje dag.

Bästa tiden att börja med nya vanor

Känslan av nystart och att allt är möjligt gör nyår till en fantastisk tid att starta nya vanor. Man är fylld av goda föresatser, sprudlar av motivation och känner att allt är möjligt! Men januari är också den månad när vardagen ska börja snurra igen efter decembers festligheter, och det är väldigt grått och väldigt mörkt och det är SÅ LÄNGE SEN det var sommar. Så det är inte konstigt att den där sprudlande motivationen försvinner i snöslasket och att många överger sina nyårslöften efter bara några veckor.

Är 1 januari den bästa dagen att börja med nya vanor? Tja, IDAG är alltid den bästa tiden att börja något nytt. Oavsett om det är den 23 december, 14 februari eller ja, 1 januari.

Så lyckas du med nyårslöftet

När du känner det där pirret av nystart, agera på det! Använd känslan av nystart till att komma igång! Vad är det du behöver göra nu för att kunna börja det nya året med dina nya vanor?

  • Behöver du köpa eller investera i något? Gör det nu.

  • Behöver du boka in timmar i kalendern eller skriva påminnelser till dig själv? Skriv in det nu.

  • Behöver du någon som coachar och stöttar dig? Finn den personen nu.

  • Har du funderat på dina varför och din drivkraft - varför vill du skapa den här nya vanan? Reflektera över det nu, och skriv gärna ner det.

Det är nämligen planen och drivkraften som kommer att bära dig när nystartskänslan och motivationen inte längre är så stark. För tyvärr, det kommer inte att vara lika brinnande som idag. Men det gör inget, för då fungerar redan dina rutiner, och du har redan sett resultat, och då kommer rutinerna och resultaten att bära dig istället för motivationen. (Och en del disciplin förstås!)

Du behöver skapa förutsättningar för att lyckas hålla dina nyårslöften. Det räcker inte med en vag tanke om att förändra något, utan du måste agera. Det är därför jag vill att du gör något redan idag, och gör det enklare för dig att lyckas.

Att börja träna - eller ta din träning till nästa nivå

Är ditt nyårslöfte att börja träna? Eller att ta din träning till nästa nivå? Känner du massa motivation och lust att göra 2023 till året när du verkligen finner en träningsrutin som får dig att må bra och känna dig stark? Vänta inte till den 1 januari med att komma igång, utan börja agera redan idag för att underlätta för ditt framtida jag.

För dig som vill börja träna kan att-göra-listan se ut så här:

  • Köp ett träningskort på gymmet. Kanske nära ditt hem eller ditt jobb/skola för att göra logistiken enkel?

  • Och kanske skäm bort dig med nya träningskläder - en försenad julklapp till dig själv?

  • Fundera på dina varför och din drivkraft

  • Boka in timmar i kalendern. Vilka dagar ska du träna i januari?

  • Gör en plan för hur träningen ska fungera för dig, i ditt liv. Kanske tillsammans med mig?

  • Anmäl dig till personlig träning och coaching

Genom att anlita mig som coach, personlig tränare och kostrådgivare ger du dig själv ännu större förutsättningar att hålla dina nyårslöften, och få ett mer hälsosamt liv. Förutom att jag ger dig kunskap om hur, vad och när du ska träna, hur du kan utveckla dina matvanor, hur du kan tänka kring vila och återhämtning, så kommer jag att förvänta mig att du gör det du sagt du vill. Jag kan påminna dig om dina varför och dina drivkrafter, och vara den där motivationen utifrån som kan behövas när man ska skapa nya vanor. Den extra lilla pushen som gör att du pushar dig själv dit du vill!

Nyårslöftet 2023 - och 2024

Gör 2023 till året dina nya hållbara hälsosamma vanor på riktigt blir vanor så att du inte behöver ha "börja träna" som nyårslöfte nästa år, utan kan ha "fortsätta träna" som nyårslöfte för 2024. Det är ett av mina bästa tips för att hålla igång träningen - att inte sluta. Så bli inte en av alla dem vars nyårsambitioner försvinner i takt med att veckorna går. Gör 2023 till året när du lyckas med det du vill. Jag är övertygad om att du kommer att klara det.

Börja träna med PT-online och Stark by StinaP

1 januari eller 26 mars - det spelar ingen roll. Efter att du anmält dig kan du vara igång inom ett par dagar, men du kan också välja att starta lite längre fram, om det passar bättre med dina planer. Det enda du behöver är viljan till förändring, och att du agerar. Läs mer om coaching och PT-online och vilka valmöjligheter du har. Om du vill prata lite innan du anmäler dig kan du boka en kostnadsfri konsultation eller så anmäler du dig direkt. Varmt välkommen att bli stark med mig!

Tre blogginlägg som jag tror kan intressera dig:

Mål vs varför - om fördelar och nackdelar med mätbara mål, och vad du behöver komplettera målen med för att lyckas med förändring

Motivation till att träna - om varför motivation inte är lika viktigt som disciplin

Ditt framtida jag - om att hjälpa dig själv och att göra kloka val

Föregående
Föregående

Ditt framtida jag

Nästa
Nästa

Hur lyssnar man på kroppen?