Ditt framtida jag

Reklam för egen verksamhet

En glaskula på en trästock mot en suddig soluppgång

Photo by Drew Beamer on Unsplash

Tänker du på ditt framtida jag? Gör du det enklare för henne - eller gör du det svårare?

Jag agerar ofta utifrån vad som kommer att underlätta för mitt framtida jag - även om det kanske innebär en omväg eller en extra insats idag. Jag är oftast tacksam för det som dåtida (nutida?) jag har gjort för framtiden - och ibland är det också den enda möjligheten att få det gjort överhuvudtaget.

Saker kan kännas jobbiga att göra i stunden, men då tänker jag på hur bra det kommer att kännas för mitt framtida jag. Ibland är det framtida jaget någon timme fram, en annan gång om en vecka och ibland många, många år längre fram.

Saker jag gör för mitt framtida jag

När jag planerar maten för den kommande veckan gör jag mitt framtida jag en enorm tjänst: jag släpper tänka på vad jag ska äta resten av tiden, och jag vet att det finns god och näringsrik mat hemma.

När jag lagar många portioner samtidigt vet jag hur tacksam jag kommer vara när jag kommer hem och är hungrig. Bara att lägga upp och värma!

När jag tränar bygger jag på mitt hälsokapital för framtiden. Ju mer muskelmassa jag kan bygga och behålla, desto längre kan jag leva. Och även om det kan vara motigt att komma iväg till gymmet, så mår jag alltid bättre när jag går därifrån. (En win-win för framtida-jag-om-90-minuter och framtida-jag-om-20-år!)

När jag väljer bort kaffe på eftermiddagen, hur gott det än är, vet jag att jag kommer vara så nöjd med det beslutet när jag går och lägger mig, eftersom koffeinet inte kommer att hålla mig vaken. 

När jag begränsar hur mycket kakor och efterrätter jag äter, är jag tacksam bara någon timme senare, eftersom jag känner mig piggare. Och även på längre sikt mår jag bättre av att inte äta kakor lika ofta som min kakhjärna skulle önska.

Att agera med sitt framtida jag i tankarna handlar inte bara om hälsa, utan om många andra delar av livet. Spara pengar för framtida behov, investera i sitt boende, lägga tid och kärlek i sina relationer, utbilda sig för nya jobbmöjligheter eller planera in resor och aktiviteter att glädja sig till både i förväg och när de sker.

En del kallar det att vara förälder till sig själv. Jag föredrar att se mig själv som en vuxen, som tar hand om mitt vuxna jag både i nuet och i framtiden.

Tänk om jag vill något annat i framtiden?

En invändning kan vara att man inte vet vad man vill i framtiden, och det är verkligen sant. Men jag vet att när jag kommer hem från träningen, nöjd, trött och hungrig, så är jag oerhört tacksam att maten är färdiglagad. (Och jag lagar i stort sett bara god mat, så jag behöver inte bekymra mig för om jag är sugen på just den maten eller inte.) Jag vet också att även om träningen inte känns så lockande precis innan jag ska sätta igång med den, så blir det kul när jag är igång och det kommer att kännas bra efteråt.

Jag vet också att det är lätt att många saker inte blir av om man inte har en plan. Direkt i stunden är det få som har lust att planera mat eller gå och träna, eller ens planera in en aktivitet till helgen när vädret ser bra ut. Och då blir det lätt att man äter det som går snabbt, och troligen inte är snällt vare sig mot plånboken eller kroppen, att träningen blir "en annan dag" och att när man vaknar till strålande sol på lördag morgon har man ingen aning om vart man ska åka och så blir man kvar inomhus, i soffan. Planering innebär inte att man inte kan vara spontan eller inte utgå från sin dagsform, utan att man ökar möjligheterna till att faktiskt göra det man vill - och det som ens framtida jag också vill.

Hjälp ditt framtida jag med mat och träning

Behöver ditt framtida jag hjälp med träning och mat? Det är en sak att veta att man vill träna tre gånger i veckan och en annan sak att veta vad man ska göra när man faktiskt är på gymmet. Eller att vilja äta "mer hälsosamt" för ökat välmående och mer energi, och ändå inte riktigt veta vad man ska välja i affären eller vad det faktiskt innebär.

Då kan man ta hjälp av mig, personlig tränare och kostrådgivare, som kan coacha dig på ett sätt som ger värde både i nuet och i framtiden! Boka en kostnadsfri konsultation, skriv dina frågor till mig, eller anmäl dig direkt. Jag ser fram emot att hjälpa dig till ett starkare liv!

Tre blogginlägg som jag tror kan intressera dig:

Maten! Varför det är så svårt - och 8 enkla råd - om näring, energi och kalorier, om mat för njutning och enkla råd för att göra det enklare att göra kloka val

Förändring utifrån självkärlek - om att skapa förändring av omsorg för sig själv, och att ens egna val inte är kritik mot någon annans val

Varför tränar du? Därför tränar jag - om att skapa mening med sin träning

Läs mer:

https://time.com/6217924/weight-lifting-live-longer-study/

Föregående
Föregående

Maten! Varför det är så svårt - och 8 enkla råd

Nästa
Nästa

Nystart, nyår och att börja träna