Varför tränar du? Därför tränar jag

Vi vet alla att träning är bra för oss. Livet vi lever i västvärlden är helt annorlunda än det var för 10 000 år sedan på savannen. De flesta av oss får inte tillräckligt med rörelse av sig självt, utan vi får finna aktiviteter som ger oss den rörelsen. Och eftersom de flesta av oss njuter av att koppla av, behöver vi finna rörelse som vi trivs med för att locka oss bort från avslappningen. Det måste inte alltid vara jättekul, men det behöver vara kul ofta. Men även om det är kul kan det vara lockande att tänka att “nej, den där träningen gör jag imorgon”. Det är därför vi behöver veta skälen till för varför vi tränar, även de dagar vi helst vill stanna hemma i soffan. Vi behöver veta våra varför för att samla ihop oss och göra den träning vi har planerat. Och skälen, vårat varför, behöver vara personligt. Mina skäl hjälper inte dig upp ur soffan, men de hjälper mig. Därför behöver du finna dina skäl. De kan förändras med tiden. Vara viktiga ett tag, men sen inte spela så stor roll när en annan anledning har tagit dess plats. Jag började styrketräna för att jag hade så ont i ryggen. Det har jag inte längre, och det specifika ryggontet är knappast motivationen som får iväg mig till träningen idag.

Vad är skälen till att träna?

  • Jag vill känna mig stark

  • Jag vill må bra psykiskt

  • Jag vill att kroppen ska må bra

  • Jag vill vara frisk och stark länge till, i kroppen och mentalt. Och med länge menar jag sisådär 60-70 år till

  • Det är så jobbigt att komma tillbaka i rutinerna när jag tappat dem, att jag gör (typ) allt för att inte tappa dem

  • Jag vill känna mig snygg

När soffan ropar extra mycket på mig är det oftast det där med risken att falla ur rutinerna som får iväg mig - och för känslan efteråt. Vissa dagar är det hög energi och endorfinrus, andra dagar, när passet varit tufft, så är det ändå en belåtenhet att “ja, ett träningspass till. Det gjorde jag bra. I showed up.” Det är alltid en bra känsla efter träning.

Så varför tränar du?

Tänk igenom det. Gå sen och träna!

Behöver du hjälp att komma igång med träningen och att hitta ditt varför?

Ta kontakt med mig! Tillsammans börjar vi bygga nya hälsosamma rutiner kring träning och mat, och jag hjälper dig de dagar som är motiga eller håller emot när du vill mer än kroppen klarar just nu. Läs mer om coaching med mig, skicka ett meddelande eller boka ett första, gratis rådgivande samtal. Du kan också anmäla dig direkt. Jag ser fram emot att höra om ditt varför!

Tre blogginlägg som jag tror kan intressera dig:

Mål vs varför - om kortsiktiga mål och långsiktiga varför och varför du behöver båda

Tappa träningsrutiner & tappa muskler - om att även om det kan kännas så tappar du inte all din stryka och muskelmassa på en vecka

Motivation till att träna - om att motivation inte är tillräckligt för nya vanor

Föregående
Föregående

Min syn på kostscheman

Nästa
Nästa

Tappa träningsrutiner & tappa muskler