Vad får du när du betalar en personlig tränare och kostrådgivare?

Reklam för egen verksamhet

Stina håller i viktskivor på gymmet

Den stora nackdelen med en PT online är att du får bära dina egna vikter…

Man får ta ett djupt andetag innan man läser nyheterna: kriget fortsätter i Ukraina, matpriserna går upp, bostadsbyggandet tvärbromsar, kvinnors rättigheter försvinner i USA och ingen vet vad Kina egentligen tänker. Mitt i detta bruset vill jag nå ut med kunskap och inspiration till träning, bra mat och välmående, och få fler att känna sig starka i både kroppen och i sinnet.

Att ha en personlig tränare och kostrådgivare har nog fortfarande lite av en lyxstämpel; något som skådespelare i Hollywood har. Tittar man på ett vanligt gym så inser man direkt att en PT är något för alla, och det gäller så klart också en PT online. Kanske det till och med är lägre tröskel att ha sin personliga tränare och coach online istället för på gymmet.

Men vad är det du faktiskt får när du anlitar en personlig tränare och kostrådgivare?

Du får ett personligt utformat träningsprogram

Det är ändå grunden - att du får ett träningsprogram som möter dig där du är idag, oavsett om du är nybörjare eller van i gymmet, och som vecka för vecka utmanar dig och får dig att bli starkare. Övningarna är anpassade efter både vad du tycker är kul, dina fysiska förutsättningar och efter vad du vill uppnå.

Du får ett personligt utformat matprogram

Mitt matprogram är inget klassiskt kostschema där det står vad och hur mycket du ska äta. Det är råd och strategier till dig om hur du kan skapa vanor och rutiner som ger dig energi och matglädje. Vi tar utgångspunkt i hur det ser ut just nu, och arbetar oss mot hur du vill det ska se ut i framtiden. Det kan handla om allt från specifika tips för frukosten till generella råd om mindset, men varje program är skräddarsytt efter vad du har berättat för mig. (Som extra bonus är jag säker på att mina matprogram kommer att sänka din matbudget.)

Du får arbeta med ditt mindset

Tillsammans utforskar vi dina mål, dina varför och vad du vill uppnå. Vi jobbar med ditt mindset kring träning, mat och hälsa. Hur ser dina hinder ut, och hur kan vi utforska vägar runt dem? Som personlig tränare säger jag inte bara att du ska göra 3 set x 8 rep x 40 kilo i knäböj - knäböj är ju bara verktyget vi använder för starkare ben, snyggare rumpa och starkare tro på dig själv.

Du får min kunskap - och ökar din egen

Oavsett om det handlar om träning, mat eller mindset så får du all den kunskap jag har. Det kommer att öka din egen kunskap så att du efter några månader eller ett år känner dig trygg på egen hand. Du kommer inte längre att dras med av vad som skrivs på löpsedlar eller sociala medier, för du har lärt dig hur du ska ta till dig kunskap och anpassa efter dina egna förutsättningar. Du kommer att fortsätta att utvecklas på gymmet för du har fått verktygslådan.

Du får motivation

Jag har sagt det många gånger - man kan inte räkna med att känna sig supermotiverad inför varje träningspass eller varje gång man ska veckoplanera maten. Men eftersom vi pratar om dina mål och dina varför varje vecka så är de närvarande för dig på ett annat sätt än om du tänkte på det på nyårsafton. Att veta sitt varför och ha sina mål närvarande gör det mycket enklare att följa planen - och det är vad som skapar motivation.

Du får struktur

När man får lust och driv att genomföra en förändring är det lätt att gå all in och vilja göra stora förändringar på en gång. Träna 5 dagar i veckan för att bli starkare, få mer muskelmassa, bättre kondition och aldrig äta något "onyttigt" - hur svårt kan det vara? Med en personlig tränare och kostrådgivare får du struktur. Vad är steg 1 för en hållbar livsstilsförändring? Hur ska träningen och maten utvecklas över tid för att fortsätta ge resultat? Hur ska du orka hålla i när det är motigt i regn och med förkylningar? Den strukturen är svår att skapa på egen hand, och det hjälper jag dig med. Även här får du så klart egna insikter och kunskaper om hur du kan skapa din egen struktur som fungerar.

Du får en förväntan på dig

Vi blir bättre löpare om vi tror att någon tittar. Vi klarar den tunga vikten om vi tror att någon tittar. Och vi går och tränar när vi vet att någon förväntar sig det. En period med personlig träning och kostrådgivning skapar ett ansvar hos dig att göra dig som förväntas - följa träningsprogrammet och följa matprogrammet. Det är också så du får resultat, som i sin tur skapar motivation. Att vecka efter vecka säga på coachingen att det blev ingen träning och jag har ätit som innan - det är få som vill det. (Det om något är ju slöseri med pengar!) Att någon förväntar sig något av dig gör att du också förväntar dig något av dig själv - och det innebär att du gör det som ger resultat

Du får resultat

Antagligen har du gått en period och tänkt att du vill göra något. Du vill träna mer och äta annorlunda, du har mål som du vill uppnå men är stressad och orolig över att du inte får till det. Du anlitar en personlig tränare och kostrådgivare och plötsligt agerar du, och bara det skapar en stor känsla av tillfredsställande. Du kan lägga stressen åt sidan för nu är du ju på väg. Jag kan inte lova att du kommer att uppnå exakt de resultat du drömmer om (för jag vet inte vad du drömmer om, och ifall det är rimliga mål i förhållande till insatsen som krävs), men om du skapar förändring så kommer det att ge resultat.

Personlig träning och kostrådgivning för dig

Är en personlig tränare och kostrådgivare fortfarande bara något för stjärnorna i Hollywood? Nej, jag skulle inte tro det. Är det en onödig lyx i en lågkonjunktur? Lite lyx är det kanske, men framförallt är det en investering i dig själv och din hälsa. Välmående och hälsa är på riktigt en klok ekonomisk investering (klok på riktigt, inte som en dyr ansiktskräm eller snygg tröja). Kanske är det dags att prioritera det nu? Jag vill gärna hjälpa dig! Läs mer om vad jag erbjuder, anmäl dig eller boka tid för ett kostnadsfritt första samtal. Jag ser fram emot att träffa dig, och vara på din sida när du utvecklas.

Fyra blogginlägg som jag tror kan intressera dig:

Vad hindrar dig från att styrketräna? - om att inte låta tid, ekonomi eller obekvämlighet hindra dig från att bli starkare

Vad är poängen med PT online? - om en PT som inte räknar dina repetitioner eller bär vikter men är med dig varje dag

Mål vs Varför - om hur målen får dig att träna idag och om hur ditt varför som får dig att träna hela livet

Nystart, nyår och att börja träna - om att agera på den pirrande känslan av nystart för varaktig förändring

Föregående
Föregående

Så gör du bättre marklyft

Nästa
Nästa

Ut på tur