Så hittar du rätt PT

Reklam för egen verksamhet

Du vill börja träna med en personlig tränare - men hur hittar du rätt PT för dig? Vad ska du tänka på när du väljer PT? Det finns inte en PT som passar för alla, och även om du får rekommendationer om någon är det inte säkert att ni klickar tillsammans. Här kommer mina tips om att välja personlig tränare - och när jag tror att jag kan vara rätt PT för dig!

En personlig tränare som kan relatera

Om träning inte kommer så naturligt för dig, om du sliter med motivationen, och tycker träning är ganska tråkigt - då är det kanske inte rätt PT för dig med någon som tränat hela livet och alltid älskat att röra på sig? (Det verkar vara så majoriteten av personliga tränare och träningsprofiler presenterar sig, som att det är det självklart bästa, och det mest naturliga.) Men om du inte tränat hela livet, och inte älskar att röra på dig - då finns det ett gap mellan er redan från start. Jag har INTE tränat hela livet, och jag har INTE älskat att röra på mig - men jag har börjat älska det, och därför tror jag att jag kan hjälpa dig till samma rörelseglädje. Jag påstår inte du kommer älska träning efter 6 veckor, men jag tror det har börjat glimra för dig.

Och OM du har älskat att träna hela ditt liv, men behöver ny inspiration och nya tankar - ja, då möts vi i träningsglädjen här och nu, och tar din träning till nya nivåer.

Erfarenhet och kunskap

En personlig tränare kan ha lång eller kort erfarenhet som personlig tränare; men kan också ha lång eller kort erfarenhet av annat. Jag är trygg i min roll som personlig tränare, även om jag inte jobbat i många år som PT eller har haft hundratals kunder. Min erfarenhet kommer från en rad olika områden, som alla är till hjälp i min roll som coach. Att vara personlig tränare handlar inte bara om att skriva träningsprogram, utan om att möta människor. Att jag har fyllt 40 med allt vad det innebär ser jag också som en av mina styrkor som PT.  

Det går inte en dag utan att jag läser på om hälsa, mat och träning. Eftersom det är mitt största intresse håller jag mig ständigt uppdaterad om vad som är nytt och på gång, vad som är inaktuellt och felaktigt och vad som är best practice.

Utbildning, pris och vem är det du anlitar?

Ja, så klart ska du välja en personlig tränare som är utbildad och certifierad. Är priset för den PT du tittar på väldigt billigt jämfört med andra kanske du ska fundera på varför. Och ifall träningen är online, och utan personliga möten (fysiskt eller video/telefon), ska du också kolla upp vem som faktiskt är på andra sidan av skärmen. Är det den PT du valt och betalar för, eller är det en assistent? Om en PT har hundratals eller till och med tusentals kunder är det inte så svårt att räkna ut att dina "personliga" träningsprogram kanske inte är så personliga, eller att uppföljningen görs av den du tror.

Jag är inte intresserad av tusentals kunder. Jag är intresserad av dig. Hur kan jag hjälpa dig att må bättre, bli starkare och tycka om träning? För en person är kanske träningsprogrammen det viktigaste, för en annan person är det att prata om knepen för att få till träningen. Jag möter dig där du är, och vi fokuserar på det du vill fokusera på. För mig är nyckelordet personlig träning.

En personlig tränare för personliga möten

I slutändan är valet av personlig tränare personligt. Det kan se bra ut på pappret (eller ja, skärmen) men om du inte gillar tränarens arbetssätt eller bara inte klickar i samtalen så kommer det inte bli bra. Och om jag som PT känner att du inte har viljan och orken just nu, så blir det inte heller bra. Det är därför det första förutsättningslösa samtalet är så viktigt. Det är då vi kan se om vi blir ett bra team tillsammans på din hälsoresa. Du bokar det själv här, eller kontaktar mig för mer hjälp och info, och så börjar vi din träningsresa där.

Tips för dig som ska välja PT

  • Är personen utbildad personlig tränare?

  • Får du PTn du önskar, eller en assistent?

  • Är priset rimligt och i nivå med majoriteten?

  • Funkar arbetssättet för dig? Hur får du dina träningspass, hur kommunicerar ni (och hur ofta) och hur personliga är dina träningsprogram och upplägg?

  • Erbjuder coachen kostnadsfri rådgivning? Får ni god kontakt och bra personkemi när ni pratar första gången?

Att skaffa PT är en liten investering - men det är en investering som ger säker utdelning. Gör din research och ta kontakt med alla dina frågor - jag är redo för att starta din träningsresa!

Kom igång med PT-online med Stark by StinaP

Här kan du anmäla dig direkt, men jag rekommenderar alltid ett gratis rådgivande samtal först. Läs mer om online coaching och se vad som passar dig. Kontakta mig för alla frågor, stora som små. Jag ser fram en fin träningshöst tillsammans!

Tre blogginlägg som jag tror kan intressera dig:

Så fungerar PT-online med Stark by StinaP - om hur det funkar rent praktiskt och hur en vanlig vecka ser ut

Vad får du när du betalar en personlig tränare och kostrådgivare? - om allt du får ut av att anlita en personlig tränare

Därför ska du styrketräna - om alla mentala och fysiska fördelar du får av att styrketräna; de är fler än du tror

Föregående
Föregående

Överbelastning och återhämtning vid styrketräning

Nästa
Nästa

Det går att förändra